Frissen Zalából

2021.06.29. 20:00

A Haladás ellen lép pályára a ZTE FC edzőmeccsen

Mindjárt egy „klasszikus” párosítással nyitja nyári felkészülési mérkőzéseinek sorát a ZTE FC labdarúgócsapata, amely szerdán 18 órától a Haladás vendége lesz. Természetesen bajnoki találkozó esetében egészen más felhangja lenne ennek a mérkőzésnek, de így is mindkét tábor várja már a találkozót.

Kerkai Attila

Eddig csak edzéseken gyakorolhatták a ZTE FC labdarúgói a góllövést, szerdától edzőmeccseken is lesz rá lehetőség

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az NB I.-es ZTE FC szűk két hete kezdte meg a felkészülését, és igazából a múlt hét eleje óta edz teljes erőbedobással. Igazából most kapja meg a társaság a legnagyobb terhelést, amit Waltner Róbert vezetőedző is megerősített. Ám, mint mondta, ennek most van itt az ideje, de persze a játék is fontos lesz már.

Egy-egy Haladás-ZTE mér­kőzésnek mindig nagy jelentősége van, de jelen pillanatban nem a rivalizálás áll a középpontban, hanem a játék. Az egerszegiektől heten távoztak eddig a nyáron és hárman érkeztek. A korábbi sérültek közül Bedi Bence már teljes erőbedobással edzhet, Zoran Lesjak viszont rendesen csak ezen a héten állhatott munkába, így ő szerdán még nem lép pályára. Ám, hogy milyen volt az eddig elvégzett munka, erről Waltner Róbert vezetőedzőt kérdeztük.

Eddig csak edzéseken gyakorolhatták a ZTE FC labdarúgói a góllövést, szerdától edzőmeccseken is lesz rá lehetőség Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Jól dolgozik a társaság, és most már meccset is játszunk, de nem vagyunk sokan – mondta a szakvezető. – Ma is két edzés van, holnap pedig mérkőzés, egyelőre nem veszünk vissza a munkából. Aki csak tud, játszik majd a Haladás ellen, és fontos lesz, hogy már a taktikai elemeket is gyakoroljuk. A lényeg ugyanis az, hogy az eddig elvégzett munka visszaköszönjön a találkozón, úgy védekezésben, mint támadásban. Úgy tervezem, hogy valamennyi kerettag negyvenöt perc lehetőséget kap majd.

A nyáron eddig hárman érkeztek, Huszti András, Beke Péter és az észak-macedón Nikola Serafimov, akik tehát be is mutatkozhatnak a kék-fehéreknél.

A Haladás–ZTE FC találkozót szerdán 18 órától a Haladás stadionjában rendezik meg. Az egerszegiek ezt követően szombaton a horvát NK Osijekkel találkoznak, akik jelenleg a szlovéniai Muraszentmártonban (Sveti Martin) edzőtáborozva készülnek a következő idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában