Frissen Zalából

2021.05.05. 21:30

Birkózás: Pőcze Bence is ott lesz az Eb-n

Az idei esztendő első birkózóutánpótlás-versenyét Csepelen rendezték, ahol a serdülő korosztály képviselői léptek szőnyegre válogatóversenyen.

Kerkai Attila

Pőcze Bence, a dobogó tetején, aki ott lesz az Eb-n is.

A Zalaegerszegi Birkózó SE és a Kanizsa Birkózó SE is indított versenyzőket. A ZBSE öt tagja volt érdekelt a küzdelmekben, és két bronzérmet is szereztek. A Kanizsa BSE részéről a legnagyobb siker egyértelműen Pőcze Bence nevéhez fűződik, aki megnyerte a szabadfogásúak 68 kg-os súlycsoportjának küzdelmeit, így ő képviselheti a magyar színeket a három hét múlva sorra kerülő serdülő Eb-n.

Pőcze Bence, a dobogó tetején, aki ott lesz az Eb-n is.

- Harmadik éve vagyok a serdülő válogatott szabadfogású szakágának vezetőedzője. Nagy öröm most az, hogy az Európa-bajnokságon immár nemcsak én, hanem egy versenyzőnk is képviselheti a Kanizsa BSE színeit a válogatottban – jegyezte meg e szép siker kapcsán Szatmári Zsolt, a KBSE edzője.

Balról Cséri Csenger, Gyarmati András és Varga Zalán látható Fotó: a szerző

A jobb zalai helyezések. Kötöttfogás. 48 kg: 3.Cséri Csenger (ZBSE). 57 kg: 5. Gyarmati Balázs (ZBSE). Szabadfogás. 57 kg: 3. Varga Zalán (ZBSE). 68 kg: 1. Pőcze Bence (KBSE). Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland (ZBSE), Szatmári Zsolt, Farkas András (KBSE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában