Frissen Zalából

2021.05.12. 21:58

A ZTE KK csapatát csak a hibátlan Vasas tudta megállítani

Május 5-9-ig a Vasas Pasaréti Sportcsarnokában rendezték a Nemzeti Fiú Serdülő Kosárlabda Bajnokság országos „A” döntőjét. A nyolccsapatos finálénak a Zalakerámia ZTE KK/A együttese is részese volt és a fiúk meg sem álltak a döntőig és kiemelt akadémiákat megelőzve végeztek a második helyen.

Jóna István

A ZTE KK bajnoki ezüstérmes serdülőcsapata és az edzők. Hátul balról Németh Csaba

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

A kuparendszerben lebonyolított döntő első napján a Németh Csaba és Halász Gergely edzők által irányított egerszegi csapat a negyeddöntőben a Cívis KK-val találkozott. A debreceni alakulat az első negyedben még vezetett, de a folytatásban a ZTE fiataljainak akarata érvényesült és végül 62-52-re nyertek. Az elődöntőben az NKA Pécs következett, mely az első fél­időben keményen védekezve vezetett, majd a ZTE kiegyenlített. A záró 10 percet 12-1-gyes futással kezdte a baranyai alakulat, de a zalaiak nem adták fel, és az idegek csatáját megnyerve (66-64) döntőbe jutottak.

A fináléban az esélyesebb Vasas Akadémia az első negyedben tetemes előnyt szerzett és ellenállhatatlanul ­játszva a félidőre eldöntötte az aranyérem sorsát. Az angyalföldiek végül 108-60-ra nyertek és hibátlan idény végén lettek bajnokok. A ZTE KK pedig ezüsttel vigasztalódott.

A ZTE KK bajnoki ezüstérmes serdülőcsapata és az edzők. Hátul balról Németh Csaba
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

A végeredmény: 1. Vasas Akadémia, 2. Zalakerámia ZTE KK, 3. Soproni Sportiskola, 4. NKA Pécs, 5. MAFC, 6. Budapesti Honvéd, 7. Cívis KK U14, 8. Pityke KSE.

A torna All-Star ötösébe az egyenletesen jó teljesítményt nyújtó zetés Mezőfi Márkot is beválasztották.

Németh Csaba vezetőedző boldogan értékelt a döntő után. Elmondta: sokszor extrát nyújtottak, erőn felül teljesítettek a fiúk, akiknek kiélezett helyzetekben is volt tartásuk. A siker alapja a jó közösség és csapategység. Az edző az ezüstérmet nevelőedzőjének, Farkas Sándornak ajánlotta, akivel annak idején serdülőbajnokságot is nyertek.

A kadettek is

Ugyancsak a Vasas fővárosi létesítményében zajlik tegnaptól vasárnapig a fiú kadett kosárlabda országos bajnokság döntője. A mezőnyben ott van a Zalakerámia-ZTE KK Bödör Ferenc edző vezette csapata is, mely a Paks és a Kaposvár legyőzése után vívta ki helyét a korosztály legjobb csapatai között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában