Frissen Zalából

2021.05.12. 20:13

A zalai fogathajtóknál is elkezdődött a szezon

Országos C kategóriás kettesfogat-hajtó versenyt rendeztek a hétvégén a Szépmező Lovas­udvarban, ahová rekordszámú, 21 fogat nevezett.

Jóna István

A zalalövői Pais Béla a Villám és Totem alkotta fogatot irányította Egerváron, segítője Németh József volt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Kissé felázott talaj, de kellemes, napsütéses idő fogadta az V. Egervári Hajsza résztvevőit. Szalai József, a Szépmező Lovassport Egyesület titkára, a verseny szervezője elmondta: a pandémiás helyzet a lovasverseny-szervezőket is nagy kihívás elé állítja idén.

– A Zala megyei fogatoknak ez volt az első idei versenyük a tervezett nyolc közül – részletezte Szalai József. – A viadal egyben bajnoki pontszerző forduló is volt, hiszen innen kvalifikálhatnak a versenyzők a C kategóriás országos bajnokságra.

A zalalövői Pais Béla a Villám és Totem alkotta fogatot irányította Egerváron, segítője Németh József volt Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az idei első ­dunántúli C kategóriás versenyre Győr- Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy és Veszprém megyéből is érkeztek fogatok, de a szervezők örömére Zala megyében maradtak az első helyezetteknek járó trófeák. Az akadályhajtást – melynek pályáján húsz akadály várt az indulókra, a teljesítésre pedig 198 másodperc szintidő állt rendelkezésre – Szalár Róbert (Zalalövő és Környéke LSE) nyerte, második lett ifj. Schwarcz Béla (Zamárdi Petőfi SE), a kategória tavalyi országos bajnoka, míg a harmadik helyen Pózvék István (Zalalövő KLSE) végzett.

Pontgyűjtő versenyt is futottak a fogatok Egerváron. Itt a hajtók szabadon választott sorrendben érinthették az akadályokat, és minden hibátlan teljesítésért pontot kaptak. A végén természetesen az győzött, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, vagyis a legtöbbször sikeresen, hibátlanul átment az akadályok között. A pontgyűjtő versenyt Török Gyula (Kanizsa Lovasklub) nyerte meg, Kézsmárki Sándor (Marcali Városi Szabadidő SE) és Bagó Attila (Zala-Völgye LE) előtt.

A zalai kettesfogat-hajtó szezon május 29-én, Petrikeresztúrban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában