A kanizsai fiúk lendületben

2021.05.13. 20:57

A siófoki utánpótlás ellen tudott pontot szerezni a Tungsram női csapata

A kézilabda NB II. zalai résztvevői közül pontnak csak a kanizsai csapatok örülhettek a legutóbbi fordulóban.

Iglódi Endre, Jóna István, Kühne László

A kanizsai Kozics Attila lő újabb gólt a Kiskőrös elleni mérkőzésen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Délnyugati-csoport, nők:

Hévíz SK–Dunaújváros U22 30-34 (18-23)

Hévíz, 50 néző. Jv.: Gál, Ludvig.

Hévíz: Molnár 1 – Balogh B. 4, Burghardt V. 5, Holczbauer 9, Penzer 4, Burghardt L. 3, Novikova 3. Csere: Bán-Farkas (kapus), Morácz, Holczer, Fekete 1. Mb. edző: Lancz Katalin.

A hosszú idő után újra nézők előtt lejátszott találkozó elején a 75. felnőtt meccsén pályára lépő Bán-Farkas Dorottyát és az 50. alkalommal játszó Penzer Katát köszöntötték. A bajnoki cím egyik várományosa ellen a félidő közepéig egálon tartotta magát a házigazda, majd a vendégek elképesztő iramot diktálva szereztek előnyt. A zalaiak a fordulás után sem fáradtak el, megnyerték a játékrészt, sokak szerint a szezon legjobb teljesítményét nyújtották.

Lancz Katalin: „A tavasz folyamán nem először a maximumot nyújtották a lányok, amit a szurkolók is értékeltek.”

Bajnok DSE Nemesvámos–Egerszegi KK 32-11 (16-4)

Nemesvámos, 10 néző, Jv: Borsóné, Tóth.

EKK: Becze – Jáger 1, Gotthárd 1, Balogh V. 1, Borbély 3, Újhelyi, Pem 3. Csere: Góth, Gecseg 2, Bíró. Vezetőedző: Csatáné Balogh Beatrix.

Az élmezőnyhöz tartozó Nemesvámos javára jelentős sebességkülönbség volt érezhető. Az egerszegiek nagyon gyenge napot fogtak ki, támadásban nehezen jutottak a kapuig, a kimaradt helyzetekből pedig lerohanásgólokat kaptak. A házigazda szünetig eldöntötte a találkozót. A kapuban Becze Tünde rengeteg bravúrral segítette csapatát. Ki kell még emelni a fiatal Gecseg Veronika harcosságát.

Tungsram SE Nagykanizsa– Siófok KC U22 28-28 (15-14)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Ihász, Pápai.

Tungsram: Tóth V. – Szmodics D. 1, Csivre V. 7, Füstös 6, Zvolenszky 9/4, Szabó E. 3, Szmodics V. 2. Csere: Ferenczy, Kovács D., Csivre E., Kovács B., Ács, Andor, Horváth A. Edző: Baranyai Zsolt.

Három góllal elhúzott az elején a házigazda, de a siófoki utánpótlás nem hagyta magát (11-11). Szünet után ismét összeszedetten indítottak a vendéglátók (22-18), és ez csak a kezdet volt (49. p.: 26-20). A meccs végéig már csak a Kanizsa vezetett, de a siófokiak egyenlíteni tudtak.

Jók: Zvolenszky, Csivre V., Füstös.

A kanizsai Kozics Attila lő újabb gólt a Kiskőrös elleni mérkőzésen
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Férfiak:

Tungsram SE Nagykanizsa–Kiskőrösi KS 33-18 (14-11)

Nagykanizsa, 20 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Tungsram: Konyicsák – Baranyai Zs. 4, Szabó G. 8/1, Kozics 5, Kiss G. 4, Balogh P. 4, Kiss L. 6. Csere: Szabó M. (kapus), Kovacsics, Vadász 1, Hegedűs M. 1, Széles, Kisgéczi, Hári. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Lendületesen kezdtek a kiskőrösiek, és a kanizsai bajnokaspiráns csak a 14. percben tudta átvenni a vezetést (6-5). Ám ettől kezdve sem lett tükörsima az út Csalló Ádám gárdájának, a vendégek rendkívül lelkesen küzdöttek. A szünetre már biztosabbnak tűnő előnnyel vonult a Tungsram, de az igazi áttörést a második félidő, illetve annak is második fele hozta el az éllovas számára. Akkorra Kiss Levente és Szabó Gergely már alaposan belőtte az ellenfél kapuját, és a Tungsram biztos győzelmet könyvelhetett el.

Jók: Szabó G., Kiss L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában