Frissen Zalából

2021.04.02. 21:00

ZTE NKK: Sokat jelentene az első győzelem

A ZTE NKK továbbra is első sike­réért küzd a női kosárlab­da-­élvonalban. A playoutban erre szombaton (18 óra) lesz az újabb esély, a PINKK Pécsi 424 ellen.

Jóna István

A zetés Mányoky Juditot (jobbra) a Cegléd légiósa, Mariona Ortiz akadályozza meg a pontszerzésben Fotó: kosarsport.hu

Szerdán a Cegléd vendégeként az első félidőben úgy tűnt, szoros mérkőzést játszhatnak a zalaiak, de a harmadik negyedben újra leblokkoltak és vesztettek 69-48-ra. Ambrus Péter vezetőedző sem érti, mi történt a lányokkal.

– Nem mi voltunk az esélyesek, de az elején pici tapogatózás után visszajöttünk a meccsbe, jól védekeztünk, és a félidőben (33-31) még pariban voltunk – értékelt a szakvezető. – A védekezésünk a harmadik negyedben is működött, ám támadásban rendre kimaradtak a tiszta, emberelőnyös helyzetek, és kialakult az a húszpontos differencia, amivel már nem tudtunk mit kezdeni. A lányok fejben rendre leblokkolnak, és nem tudom, hogy ebből miként lehetne kizökkenteni őket.

Nem sok idő maradt felkészülni a PINKK ellen, pedig ez egy fontos meccs, a legjobb alkalom a szezonbeli első zalai siker megszerzésére.

– A pécsieknek nagyon jó irányítójuk van, akinek a védése fokozott figyelmet kíván – mondta a következő ellenfélről Ambrus Péter. – Ügyes, fia­tal magyar játékosaik vannak, a magas posztokon bevethető két légiósuk esetében pedig a fizikai fölényt kell ellensúlyoznunk. Mindenre megvan a recept, de hogy a mérkőzésen mindez hogyan áll össze, az csak szombaton derül ki. A védekezésünket nagyjából sikerült összeraknunk, támadásban viszont az üres helyzeteket kellene jó százalékban értékesítenünk, és akkor lehet esélyünk a sikerre.

És végül egy jó hír: egerszegi oldalon nincs sérült.

Jegyzőkönyv

VBW CEKK Cegléd–ZTE NKK 69-48 (23-18, 10-13, 21-2, 15-15)

Monor, zárt kapuk mögött. Jv.: Minár, Lengyel, Szilágyi.

Cegléd: Révész 2, Gorjanácz 6, Ortiz 11, Sotiriou 19/9, Moore 24. Csere: Viszmeg, Kobolák, Szirony 2, Ruják 5/3, Filipovicz. Vezetőedző: Kostas Keramidasu.

ZTE NKK: Dzombeta 13/3, Saad 4, Dömötör, Szabó 14, Tuchscherer 7. Csere: Horváth Fa. 1, Úr, Horváth Fru. 2, Kulcsár 2, Mányoky 5/3. Vezetőedző: Ambrus Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában