Frissen Zalából

2021.04.16. 20:27

Vesztes meccsen búcsúzott a hazai pályától a ZTE NKK

Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban szezonbeli utolsó hazai mérkőzését vívta pénteken a ZTE NKK. A már biztos utolsó hazaiak szezonbeli első győzelmüket szerették volna begyűjteni, de újra sikertelenül.

Jóna István

Fehér szerelésben a ZTE NKK kanadai légiósa, Tuchscherer igyekszik utolérni a labdát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE NKK–ELTE-BEAC Újbuda 63-85 (18-21, 16-22, 20-18, 9-24)

Zalakerámia-sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Jv.: Farkas, Kovács N., Makrai.

ZTE: Dzombeta 6, Kulcsár 17/3, Dömötör 1, Tuchscherer 13, Szabó P. 6. Csere: Horváth Fr. 6, Horváth Fa. 4, Úr 10/6. Vezetőedző: Ambrus Péter.

BEAC: Czank 8, Koch 9, Mérész 21, Boros 18, Laufer 11/3. Csere: Szabó D., Juhász 14, Dénes 4, Zsámár, Orosz. Vezetőedző: Balogh Judit.

Kipontozódott: Szabó P. (34.), Dzombeta (37.), Tuchscherer (39.), ill. Laufer (40.).

A fővárosiak már megváltak légiósaiktól és így tiszta magyar kerettel érkeztek, de a találkozó elején ezzel együtt is állva hagyták a hazaiakat (0-7). Lassan ébredt a ZTE NKK, és hazai oldalon a védekezés nem igazan működött. A 4. percben, időkérés után egész pályára kijött a házigazda, mely keményebb védekezésének hála végre elkapta a ritmust és felzárkózott (10-12). Az első negyed hajrájában ismét próbált ellépni a BEAC, de Dzombeta egy utolsó másodperces kosárral lőtávolban tartotta a hazaiakat (18-21). A második negyed elején lemásolták a kezdést a csapatok, és a fővárosiak ismét számottevő előnyt szereztek (18-27). A vendégek kontrollálták a mérkőzést, a ZTE pedig nem tudott felpörögni, így tovább nőtt a hátránya (20-33). A negyed felénél a padról érkező Úr Boglárka hozott új lendületet zalai oldalon egymás után szerzett hét pontjával. Rövid ideig jól járatta a labdát a ZTE, de a támadások befejezései továbbra sem sikerültek igazán. A BEAC ezt kihasználva kilencpontos előnyt szerzett a nagyszünetre (34-43).

Fehér szerelésben a ZTE NKK kanadai légiósa, Tuchscherer igyekszik utolérni a labdát
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Jó ritmusban kezdte a második félidőt a ZTE NKK, és rövid idő alatt négy pontra visszazárkózott (39-43). Nem tartott azonban sokáig a hazaiak fellángolása, mivel könnyű kosarakat engedtek ellenfelüknek, amivel újra tíz pont fölé kúszott a különbség (43-54).

Hullámzott a hazaiak játéka, hiszen időkérést követően rövidesen megfelezték a hátrányukat (50-56), majd újabb elkerülhető gólokat kapva hagyták eltávolodni a BEAC-ot (54-61). Továbbra is nagy akarással játszott a ZTE, de sok hiba csúszott a gépezetbe, és nem akart csökkeni a különbség, sőt a negyed felénél újra átlépte a tíz pontot (56-67). Előbb Szabó, majd azután Dzombeta is kipontozódott, így rutinos játékosai nélkül fejezte be a találkozót a ZTE NKK. A hazaiak becsülettel küzdöttek, de a fővárosiak már nem engedték túl közel ellenfelüket, és végül végig vezetve nyerték meg a mérkőzést. Ambrus Péter együttesének már csak egy lehetősége maradt, hogy ne győzelem nélkül fejezze be a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában