röplabda

2021.04.19. 20:08

Már biztosan győztes a ZTE RK!

Az NB II.-es bajnokság nyugati rájátszásában fontos mérkőzés várt a ZTE RK-ra a fővárosban. A közvetlen riválisukhoz, a TFSE együtteséhez utaztak. Különböző okokból csupán hat, de rendkívül elszánt játékossal utazott el a zalai együttes a bajnokság kimenetelét döntően befolyásoló mérkőzésre. A ZTE RK nagyot küzdve nyert, és az utolsó mérkőzéstől függetlenül már bajnoknak mondhatja magát.

Jóna István

Tompa Dávid (szemben) készül leütésre a TFSE ellen, egy korábban lejátszott találkozójukon, hazai környezetben

Fotó: Jóna István

TFSE–ZTE RK 1:3 (-22, 21, 22, 15)

Budapest, zárt kapuk mögött, Jv: Dobos, Filibér.

ZTE RK: Horváth R., Szabó G., Molnár B., Tompa D., Koós K., Horváth H. Edző: Domokos Lajos és Markó Gábor.

A zalaiak jól kezdték a mérkőzést, és vezettek, azonban szívósan küzdöttek a hazaiak, és ráérezve a lehetőségre megnyerték a játékot. A második szettben tovább tartott a TFSE lendülete, de nem tudtak ellépni a ZTE-től, amely fokozatosan dolgozta le hátrányát. A harmadik szett döntőnek bizonyult a végső győzelem szempontjából. A TFSE vezetett 17:11-re is, de a ZTE nagyon jó nyitásokkal előbb 20:20-nál egyenlített, majd kihasználva a lélektani előnyt, a szettet is megnyerte. Ezzel el is dőlt, hogy az utolsó fordulónak a ZTE pontelőnnyel vághat neki. Az utolsó játszmát a zalaiak már teljesen felszabadultan nyerték.

Tompa Dávid (szemben) készül leütésre a TFSE ellen, egy korábban lejátszott találkozójukon, hazai környezetben
Fotó: Jóna István

Az utolsó forduló eredményétől függetlenül már bajnok a ZTE RK. Eddig hétből hét győzelemnél tart, és még a Gödöllő elleni bajnokija van hátra a közép- és nyugati csoport legjobbjait tömörítő nyugati rájátszásból.

Domokos Lajos: „Ez a hat srác ma egy igazi csodát vitt véghez! Tisztában azzal, hogy senki másra nem számíthatnak, nagyon fegyelmezetten, óriási szívvel és talán egy kis mennyei segítséggel hozták ezt a rendkívül fontos mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában