Frissen Zalából

2021.04.14. 19:49

Kettőből kettő: a ZTE KK a Kaposvárt is legyőzte!

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a 9-14. helyekért zajló alsóházi rájátszásban a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Kaposvárt látta vendégül. Izgalmas csatában a ZTE KK megnyerte a mérkőzést és második sikerét könyvelte el a rájátszásban.

Kerkai Attila

Hiába igyekezett, Rivers (jobbra) sem tudta megakadályozni Wiggset a pontszerzésben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia-ZTE KK – Kaposvári KK 98-90 (24-23, 22-19, 23-26, 20-22)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mellett. Jv.: Praksch, Győrfy, Makrai.

ZTE KK: Duren 29/9, Donaldson 11/3, Polster A., Vuko 17/6, Szabó Zs. 20/6. Csere: Bonifert, Wiggs 19/3, Völgyi 2, Antóni. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Kaposvár: Curry 18/3, Kranjajski 13/3, Bogdán 3, Rivers 26/6, Heindlein 6. Csere: Milisavljevic 24/12, Baki, Plézer. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Hiába igyekezett, Rivers (jobbra) sem tudta megakadályozni Wiggset a pontszerzésben
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Múlt szerdán a ZTE KK egy szép sikert ért el hazai pályán a Kecskemét ellen, és hazai oldalon azt remélték, hogy az akkori lendület megmaradt erre a hétre is. A ZTE KK csapatából most is hiányzott a két sérült, Gleen és Simon K., míg a másik oldalon Allen és Révész nem állt a szakvezetés rendelkezésére. A somogyiak a szezon során sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint a zalaiak, ám egy hajszállal lemaradtak végül az első nyolc mezőnyéről. Nem igazán tudott ellépni egymástól a két csapat, kosárra kosár volt a válasz. Amiben jobb volt a Kaposvár, az egyértelműen a lepattanók megszerzése. A második etap elején aztán a Kaposvár ellépett (24-29), a csereként érkező Milisavljevic jól kapta el a ritmust, de rendezte sorait a házigazda (34-31). Egyértelműen a hazai védekezés volt az, ami hatékonyabbá vált, vezettek a zalaiak (43-34). A Kaposvár elsősorban Rivers révén tartotta magát, azonban a ZTE vezetése állandósult, bár némi kapkodás a végén nem jött neki jól (46-42).

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Fordulás után a Kaposvár szép lassan elkezdte megközelíteni a zalaiakat. Olyannyira, hogy a 25. percben előbb Rivers egyenlített, majd Milisavljevic hosszú idő után ismét előnyhöz juttatta a somogyiakat (56-58). Fordult a kocka, innentől a ZTE KK-nak kellett kapaszkodnia. A Kaposvár vezetett (58-63), azonban nem sokáig... Szabó indított egy hármassal jó sorozatot, majd Duren és Vuko is betalált (65-63). A ZTE KK Szabó vezérletével küzdött, hajtott az újabb sikerért (77-73), ahogy a Kaposvár is, de az előny a zalaiaknál volt (81-74). Ezt kellett volna már megtartania az egerszegieknek, Duren jó játéka jó alapot adott ehhez, Wiggs szemfülessége pedig jókor jött a zalaiaknak. Szabó Zsolt hármasa egy perccel a zárás előtt, Wiggs triplája pedig nem sokkal később megadta azt a löketet a házigazdának, hogy ezt a meccset már ne engedje ki a kezéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában