Frissen Zalából

2021.04.23. 20:00

A ZTE KK és a ZTE NKK is idegenben

Az egyik bennmaradt, a másik kiesett – legalábbis a jelenlegi állás szerint. A két egerszegi élvonalbeli kosárlabdacsapatról van szó, melyek közül a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese szombaton (17.00) a Kecskemét vendége lesz, míg a ZTE NKK női együttese ugyancsak szombaton (18.00) elvileg az utolsó A csoportos találkozójára készül a PINKK Pécs otthonában.

Kerkai Attila

A lányok elköszönnek a szezontól, a képen Miljana Dzombeta, aki gyakorlatilag szinte hiányzás nélkül végigjátszotta a szezont a ZTE NKK együttesében Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

A Zalakerámia-ZTE KK csapata a 9–14. helyért zajló csatározásokban szerdán jászberényi győzelmével bebiztosította további A csoportos tagságát, emiatt tehát már nem kell izgulnia az egerszegieknek. Az már egy másik kérdés, hogy miként állnak fel a Kecskemét otthonában, de túl nagy variáció nincs…

Nézzük, miért. Tyreek Duren és Donovan Donaldson, a két amerikai már elköszönt a csapattól. Sekou Wiggs szerdán nem játszott, de újbóli koronavírustesztje negatív lett, így ő is elköszönt, ahogy Gleen Montae is, bár ő hetek óta hiányzik. Marad bevethető a magyar mag, illetve a horvát Tonko Vuko, de majd kiderül hogy az ő sorsa is miként alakul… Heinrich Róbert vezetőedzőnek tehát túl sok választása nincs.

A lányok elköszönnek a szezontól, a képen Miljana Dzombeta, aki
gyakorlatilag szinte hiányzás nélkül végigjátszotta a szezont a ZTE NKK együttesében Fotó: KT

– Azok játszanak, akik rendelkezésemre állnak – szögezte le a vezetőedző, akivel a csapat az alsóházi rájátszásban négy győzelemnél tart, vagyis még veretlen. – Szeretném megköszönni a keret azon tagjainak a munkáját, akik eddig segítettek bennünket, ám kevesebbet játszottak. Most eljön a pillanat, hogy ők is megmutassák magukat. Jó alkalom lesz számukra, hogy bizonyítsanak a szezon hátralévő részében.

A ZTE NKK női együttese viszont a szezon utolsó mérkőzésére készül, de még egyetlen mérkőzést sem nyert. Az egerszegiek az utolsó helyen fejezik be a bajnokságot, és jelen állás szerint kiesnek, hacsak nem lesz más döntés. A zalaiak a PINKK Pécs vendégei lesznek, amely eddig öt győzelmet könyvelt el, és értelemszerűen a ZTE NKK-t is legyőzte. Ambrus Péter vezetőedzőt kérdeztük, milyen érzésekkel várják az utolsó találkozójukat.

– Az utolsó esélyünk lesz arra, hogy nyerjünk egy mérkőzést a szezon során, de a PINKK hazai pályán nagyobb eséllyel pályázik erre – állapította meg az egerszegiek vezetőedzője. – Mányoky Judit továbbra is hiányzik, Deanna Tuchscherer betegséggel bajlódik, majd meglátjuk, hogy pályára tud-e lépni. Nyilvánvaló, jó lenne legalább egyszer győzni. A PINKK eddig mindig nyert ellenünk, volt, hogy szoros meccsen. Sok múlhat a lepattanókon, és erős csapatvédekezés kellene ahhoz, hogy legyen esélyünk győzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában