Frissen Zalából

2021.04.16. 18:51

A ZTE KK az Oroszlány ellen is győzni szeretne

Sorozatban harmadik hazai mérkőzésére és győzelmére készül a Zalakerámia-ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az ellenfél szombaton 18 órától az Oroszlány lesz.

Kerkai Attila

Legutóbb az alapszakasz első fordulójában, tavaly novemberben járt Egerszegen az Oroszlány (jobbra Illés). Akkor a ZTE – többek közt Vuko 18 pontjával és 9 lepattanójával – 93-91-re nyert

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegiek legutóbb itthon legyőzték a Kecskemétet és a Kaposvárt is, miközben a keretük nem is volt teljes. A somogyiak elleni, szerdai siker (98-90) sokkal szorosabb csatában született, mint az egy héttel korábbi, Kecskemét elleni győzelem. Kellettek a jó egyéni teljesítmények is, elsősorban Szabó Zsolt csapatkapitányé, aki a legfontosabb pillanatokban adott lendületet a gárdának. Mellette Tyreek Duren, Tonko Vuko és Sekou Wiggs is sokat tett a sikerért. De vajon sérülése után Gleen vagy Simon csatlakozhat-e szombaton a társakhoz?

Legutóbb az alapszakasz első fordulójában, tavaly novemberben járt Egerszegen az Oroszlány (jobbra Illés). Akkor a ZTE – többek közt Vuko 18 pontjával és 9 lepattanójával – 93-91-re nyert Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

– A helyzet változatlan, továbbra is vannak sérülések a keretben, és nem tudom még megmondani, kiket tudunk pályára küldeni – válaszolta Heinrich Róbert vezetőedző. – Az egészségügyi stáb előtt le a kalappal, nagy munkát végeztek azért, hogy ha „összefoltozva” is, de többen játszhattak. A két győzelmünk ellenére nem dőlhetünk még hátra, hiszen a kiesés matematikai esélye még mindig fennáll. Az Oroszlány kifejezetten fizikális csapat, és ennek megfelelő játékot játszik. Mindenképpen meg kell akadályoznunk a gyors játékukat, és ha ez sikerül, akkor megint lesz esélyünk a győzelemre.

A harmadik hazai meccsen a harmadik siker?

De hogyan is áll pontosan a bennmaradásért folytatott küzdelem? Az NB I. A-csoportból az utolsó helyezett esik ki. Jelenleg a Jászberény a sereghajtó, amely két győzelmet tud felmutatni a szezonban, a ZTE KK nyolcnál tart. A 9–14. helyért zajló rájátszás többi résztvevője már biztosan nem zuhanhat vissza az utolsó pozícióba. Jó esélye van erre a ZTE KK-nak is, de azért jó lenne minél előbb végleg bebiztosítani a bennmaradást.

A playout további szombati mérkőzései: Kaposvár–Kecskemét, Jászberény–PVSK (mindkettő 18 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában