Kezdés, kérdőjelekkel

2021.04.06. 18:35

A ZTE KK a Kecskemétet fogadja, de lehetnek hiányzók

Szerdán, hazai környezetben kezdi meg az alsóházi rájátszást a Zalakerámia-ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely 18 órától a Kecskemét együttesét látja vendégül.

Kerkai Attila

Heinrich Róbert vezetőedző ad utasítást Simon Kristófnak (balról) és Szabó Zsoltnak egy korábbi találkozón

Fotó: Katona Tibor

A 9–14. helyezésekért zajló tízfordulós sorozat hét végi első fordulójában – ebben a ZTE KK még nem lépett pályára, hiszen a PVSK elleni mérkőzését a szezon végére tették át – a szerdai ellenfél, a Kecskemét idegenben nyert (77-76) Oroszlányban. Mindezt Heinrich Róbert, a ZTE KK vezetőedzője is kiemelte, hogy az OSE vendégeként nem könnyű nyerni, és mutatja, hogy az alföldiek jó formában vannak.

Heinrich Róbert vezetőedző ad utasítást Simon Kristófnak (balról) és Szabó Zsoltnak egy korábbi találkozón
Fotó: Katona Tibor

Azonban nem csak erre kell figyelni zalai oldalon, a szakvezető ugyanis ezzel kezdte meccse előbbi esélylatolgatását:

– Egyszerűbb lenne felsorolni, hogy ki áll rendelkezésre a keretből, mint felsorolni azokat, akik betegséggel vagy sérüléssel bajlódnak – hallottuk Heinrich Róbertet. – Amúgy sem lesz egyszerű ez a sorozat, hiszen nekünk elődlegesen azt kell elérnünk, hogy a bennmaradást kivívjuk. Amit jó lenne minél korábban, matematikailag is bebiztosítani, de most nem állunk jól. Azt még nem tudom, hogy szerdán kik állnak majd rendelkezésre, de az biztos, hogy az adott helyzetből szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni. A Kecskemét egy jó meccsel a háta mögött érkezik, hiszen Oroszlányban nyert, ahol senkinek sem könnyű győzni. Most csak erre az egy mérkőzésre koncentrálunk, utána lesz egy hét szünet a következő találkozóig, addigra remélem, sokat javul a helyzetünk.

Az alsóházi rájátszásban a helyezések eldöntése mellett a legfontosabb kérdés, hogy mely csapat esik ki az A-csoportból. Az utolsó helyezett búcsúzik, a sereghajtó Jászberény négy győzelemmel van lemaradva a ZTE KK mögött, az egerszegiek pedig öttel a szerdai vendég Kecskemét mögött.

Az ALSÓház állása

1.

Kaposvári KK

27

12

15

78-

63

39

2.

Kecskemét

27

11

16

77-

76

38

3.

PVSK

26

11

15

0-0

37

4.

Oroszlány

27

10

17

76-

77

37

5.

ZTE KK

26

6

20

0-0

32

6.

Jászberény

27

2

25

63-

78

29

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában