Frissen Zalából

2021.04.23. 20:37

A ZTE FC a Puskás FC otthonában sem ad fel semmit

Elkezdődik a visszaszámlálás, ugyanis a labdarúgó NB I. OTP Bank Ligából már csak három forduló van hátra, és a harc egyre élesebb a helyezésekért. Leginkább a bent maradás kiharcolásáért, amiben így a szombati (14.45) Puskás Akadémia FC–ZTE FC találkozó is érintett lesz az zalaiak révén. A másik oldalon a PAFC a remélt ezüstérme megszerzéséért küzd, amit akár már szombaton bebiztosíthat.

Kerkai Attila

Artem Favorov (jobbról) jó formában van, gólokat is lő. A Puskás FC-től érkezett kölcsönjátékos szombaton is bizonyíthat Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Pontosabban csak akkor, ha a Puskás FC a ZTE FC ellen megszerzi vagy az egyik, vagy mind a három pontot, miközben a harmadik Fehérvár FC vasárnap nem szerez pontot a már bajnok Ferencváros vendégeként. A Puskás FC a hétközi fordulóban kikapott a kiesés elől menekülő Diósgyőrtől, amely a 94. percben szerezte meg a győztes találatot ellene. Ettől függetlenül a legjobb formában lévő csapatnak tekinthető Hornyák Zsolt együttese, hiszen ebben az évben – a szerdai diósgyőri vereséget nem számolva – 13 mérkőzésen maradt veretlen, méghozzá úgy, hogy ebből a felcsútiak 11 találkozón győztek és mindössze kétszer ikszeltek, mindkétszer a Ferencvárossal.

Artem Favorov (jobbról) jó formában van, gólokat is lő. A Puskás FC-től érkezett kölcsönjátékos szombaton is bizonyíthat Fotó: KT

Nem vitás, hogy szombaton úgy fut ki a Puskás FC a ZTE ellen, hogy hazai pályán győzni akar, a sikerre pedig az egerszegieknek is óriási szükségük lenne. Elég csak a tabellára pillantani, hiszen négy pontra van Waltner Róbert csapata a kieső helytől, ami három körrel a vége előtt ugyebár még egyáltalán nem életbiztosítás. Ráadásul szombaton egy kifejezetten erős csapat lesz az ellenfél.

A ZTE FC kedden hazai pályán nagyszerű győzelmet ért el (5-0) a Budafok ellen, ami után joggal ünnepeltek a kék-fehérek, de ők is tudták, hogy a harc még nem ért véget. Annyiban enyhülnek a zalaiak gondjai, hogy Gergényi Bence eltiltása után visszatérhet, ám többen sérültek a keretből, így Waltner Róbertnek továbbra is „sakkoznia” kell abban a tekintetben, hogy a rendelkezésre álló állományból a lehető legütőképesebb csapatot állítsa fel.

A keddi győzelem min­denesetre önbizalom-növelő lehetett, de mit gondol erről Waltner Róbert?

– Az biztos, hogy rosszat nem tett az önbizalmunknak a siker, ráadásul fontos meccset nyertünk meg, amin a játékosok beletettek mindent – fogalmazott a ZTE FC vezetőedzője. – Bizakodunk, várjuk a folytatást, és idegenben is szeretnénk jól játszani és pontokat szerezni. A Puskás FC ugyan kikapott kedden, de szerintem ennek nincs nagy jelentősége, mert abban biztos vagyok, ha győzött volna, ugyanolyan elánnal készülne ellenünk. Semmivel sem lenne könnyebb meccs a szombati a mi szempontunkból, ráadásul a sérülések nehezítik a dolgunkat. Feltérképeztük a Puskás FC játékát, egy nagyon jó csapatról van szó, mi viszont a saját játékunkat akarjuk játszani, lehetőleg minél magasabb szinten. Bátor játékot várok csapatomtól, függetlenül attól, hogy idegenben játszunk. Olyat, mint a Paks ellen az első félidőben, de persze azzal a különbséggel, hogy tartson ki az a futball a meccs végéig.

A ZTE FC a szezonbeli két Puskás FC elleni találkozóján idegenben győzött (2-1), hazai pályán pedig ugyanilyen arányban kikapott. Mondhatni, szombaton egymás ellen a nulláról kezdik a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában