Szoros versenyben maradt alul 50 m pillangón

2021.03.25. 20:00

Varga Dominika ezüstérmes az ob-n

Varga Dominika és Bukovics Rebeka is folytatta szereplését a 123. felnőtt úszó országos bajnokság harmadik napján. A Dél-zalai Vízmű SE két kiválósága csütörtökön az 50 m pillangó döntőjében volt érdekelt a fővárosi Duna Arénában, ahol ­Varga Dominika ezüst­érmet ­szerzett.

Khüne László

Varga Dominika a tavalyi után az idei bajnokságon is a dobogó második fokára állhatott Fotó: DZVSE

A Dél-zalai Vízmű SE jelenleg leginkább reflektorfényben lévő úszója, Varga Dominika a szerdai versenynapon már szerzett egy ötödik helyezést, azt 50 m gyorson érte el. Azt követően, még azon a napon nem sokkal később következhettek az 50 m pillangó selejtezői, és annak keretében Dominika a harmadik legjobb idővel (27,03 mp) került a fináléba. Érdekesség, hogy Bukovics Rebeka is rajtolt 50 m pillangón és először B döntősnek számolták elért eredményét, csütörtök délelőtt ugyanakkor mégis a legjobbak között léphetett rajtkőre. Varga aztán nem spórolt erejével a fináléban tegnap délelőtt sem, hiszen végül másodikként csapott célba, időeredménye 26,84 másodperc lett, Bukovics pedig nyolcadik pozícióban zárt 28,27-tel.

Varga Dominika a tavalyi után az idei bajnokságon is a dobogó második fokára állhatott Fotó: DZVSE

– Természetesen nagyon örülök a második helyemnek – osztotta meg gondolatait az ezüstérmes Dominika a döntőt követően. – Mindenképpen szerettem volna 27 másodperc alatt úszni, mert eddig ez még nem sikerült. A mostani döntőben nagyon elégedett voltam az elért 26,84-gyel, bár, megjegyezném, szoros volt nagyon a vége, így közel volt az arany is! Időeredményem tehát egyéni csúcs is, s ezzel sem lehetek elégedetlen.

Varga Dominika mind­össze 9 századmásodperccel maradt el a győztes Bordás Beatrix (26,75) mögött. A kanizsai DZVSE úszója 2020 decemberében 50 m pillangón 27,09-cel lett második a tavalyi magyar bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában