Jókor és jól váltottak

2021.03.23. 19:48

A Vadmacskák SE szerdán idegenben lép pályára

Mindjobban araszolgat felfelé, hiszen a kötelezőnek tekinthető meccseket sorra nyeri a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I.-es kosárlabda-együttese. A 21. forduló találkozóján a DEAC-ot múlta felül Gábor Erzsébet csapata.

Khüne László

Jurkó Noémi is nagyot küzdött a sikerért Fotó: Gergely Sz.

Kanizsai Vadmacskák SE–DEAC 90-79 (28-13, 18-20, 22-27, 22-19)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Koncsek, Fleischmann.

Vadmacskák: Baa 31/6, Jurkó 23, Zsámár P. 3, Budai 26, Füredi. Csere: Csuha, Szórád 5, Bánhegyi D., Horváth L. 2, Lamm. Edző: Gábor Erzsébet.

Jurkó Noémi is nagyot küzdött a sikerért Fotó: Gergely Sz.

A Kanizsai Vadmacskák női kosárlabda-együttese igyekezett azt a „hagyományt” folytatni, hogy a tabellán mögötte lévő csapatokat hazai környezetben legyőzi, amivel megszilárdíthatja még inkább a helyét a középmezőnyben. Legutóbb a 15. helyen álló Debreceni EAC érkezett Nagykanizsára, és főleg Baa Dominika kosaraival a vendéglátók gyorsan el is léptek ellenfelüktől. A 13-0 megalapozta a negyed további menetét. A második tíz percben a debreceniek igyekeztek a KVSE nyomában maradni úgy, hogy ne nőjön a kü­lönbség.

Alapos koncentrációt azonban leginkább a harmadik etapban kellett mutatniuk Jurkó Noémiéknak. 64-60-as kanizsai előnynél jól jöttek Baa és Budai duplái, no meg az utolsó negyed előtti szusszanás. Utána Baa, Budai és Jurkó pont legjobbkor dobta a kosarakat, ami azt jelentette, hogy a végén a Vadmacskák hozta is biztosan a találkozót, és a kilencedik helyről várhatja szerdai MTK-TFSE elleni idegenbeli bajnokiját.

Gábor Erzsébet: Nagyon jól kezdtünk, védekezésben a lepattanózás, majd abból a leindítások is jól sikerültek. Ellenfelünk aztán agresszívabb támadójátékra váltott. Az utolsó felvonásra mi is remekül váltottunk, így a centerjátékunk és palánk alatti teljesítményünk meghozta a győzelmet.

Jók: Baa, Budai, Jurkó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában