Frissen Zalából

2021.03.30. 19:18

A keszthelyi úszó, Hetyei Nóra gőzerővel készül az idei feladatokra is

Hagyományos év végi szavazásunkon a serdülő lányoknál a korábbi évhez hasonlóan 2020-ban is Hetyei Nóra, a Keszthelyi Kiscápák SE tehetséges úszója lett az év legjobb zalai sportolója. A serdülő-ob-n érmeket szerző „kiscápa” most is készül az előtte álló feladatokra, bár egy sérülés jelenleg megnehezíti a munkát.

Kerkai Attila

Hetyei Nóra kezében az Év Sportolója címmel járó serleggel. Idén már az ifjúsági korosztályban gyűjthet érmeket

Fotó: Szekeres Péter

A minap, amikor átadtuk Hetyei Nórának az Év Sportolója címért járó és a Zalai Hírlap által felajánlott serleget, a keszthelyi úszó már azt mutathatta, hogy lekerült az ujjáról a rögzítősín, amely miatt az elmúlt időszakban nem ugorhatott medencébe. Így pedig hamarosan újra teljes értékű munkát végezhet.

Ám elsőként arról kérdeztük: számított-e rá, hogy 2020- ban is ő lesz a Zalai Hírlap által több mint ötven éve szervezett szavazáson a legjobb zalai sportoló a serdülőknél?

- Nem mondok újdonságot vele, de a koronavírus-járvány miatt sok minden közbejött a tavalyi évben – kezdte Hetyei Nóra, aki egyébként ettől az évtől már az ifjúságiak mezőnyében versenyezhet. – Sok verseny kimaradt, így kevesebb volt a jó eredmény is, tehát ezzel a díjjal nem számolhattam. Ugyanakkor nagyon örültem és örülök neki. A végül novemberben megrendezett országos serdülőbajnokságon egyéniben egy aranyat szereztem, mellette két ezüstés két bronzérem is a nyakamba került. Emellett az ob-val párhuzamosan rendezett Négy Nemzet versenyén is sikerült jól szerepelnem, ezen az erőpróbán két aranyat és két ezüstöt szereztem.

Hetyei Nóra kezében az Év Sportolója címmel járó serleggel. Idén már az ifjúsági korosztályban gyűjthet érmeket Fotó: Szekeres Péter

A keszthelyiek tehetsége ezt az évet is nagy lelkesedéssel kezdte, bár még mindig nem tudnak a keszthelyi uszodában edzeni, amely továbbra is zárva van. Sümegre járnak át ők is tréningezni Csala Tamás edzővel és a klub többi tagjával. Aztán pár hete egy otthoni balesetben eltörte a hüvelykujját, ami nem hiányzott, de már előretekint.

- Most még nem úszhatok, medencén kívüli edzésekkel igyekeztem pótolni a kieső munkát – árulta el a kis bajnoknő. – Hamarosan úszhatok is, ám a tavalyihoz hasonlóan ez az év is sok bizonytalanságot hordoz magában, hiszen a járványnak még nincs vége. Próbálok az idei esztendőben is megfelelni az elvárásoknak, a március végi felnőtt-ob most kimaradt, de a későbbi ifjúsági bajnokságra szeretnék már jól felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában