A játékengedélye már rendben

2021.02.19. 18:07

Új játékos, Mexikóból – Gabriella Saad szombaton a BEAC ellen be is mutatkozhat

Biztató győri mérkőzés után, és ráadásul egy új igazolással várja következő fellépését a női kosárlabda élvonalban a ZTE NKK. Szombaton 16 órától az egerszegiek a BEAC-Újbuda vendégei lesznek, soraikban pedig várhatóan ott lesz már a mexikói Gabriella Saad is.

Kerkai Attila

Így védekezett a győri Dombai Réka (jobbról) az egerszegi Deanna Tuchschererrel szemben a szerdai mérkőzésen

Fotó: kosarsport.hu

Igen, légióst igazolt a ZTE NKK, bár az új szerzemény nem az amerikai kontinensről érkezik, hanem a szomszédból, Körmendről… Gabriella Saad ugyanis a vasi férfi csapat szakmai stábjában dolgozó egyik edző barátnője, de ezen túlmenően maga is profi játékos, korábbi mexikói válogatott kosaras. Csapatot keresett magának, a földrajzi közelségből pedig adódott a ZTE NKK, ahol örömmel vették a megkeresést.

Így védekezett a győri Dombai Réka (jobbról) az egerszegi Deanna Tuchschererrel szemben a szerdai mérkőzésen Fotó: kosarsport.hu

A ZTE NKK szerdán az élcsapatnak számító Győr vendégeként játszott egy olyan találkozót, amire régóta vágyott. A 98-76-os zalai vereség benne volt a pakliban, de maga a játék az, amit Ambrus Péter vezetőedző is dicsért. Ám előbb arról kérdeztük, hogy Gabriella Saad mekkora segítséget jelenthet a továbbra is sereghajtó egerszegieknek.

- A játékengedélye rendben van, ha nem jön közbe semmi, akkor a BEAC ellen be is mutatkozhat – árulta el a szakvezető. – Körülbelül két hete edz velünk, nagyon pozitív benyomásaim vannak vele kapcsolatban. Ő is irányító, de nem lesz konkurenciája Miljana Dzombetának. Ketten még hatékonyabban tudják majd ellátni a feladatokat.

A BEAC elleni meccs esélyeinek latolgatását pedig a győri találkozóval kell kezdeni, mely nagyon jó kiindulási alap lehet szombatra.

- Talán a szezon legjobb játékát nyújtottuk, végre azt láttam, amit máskor is szeretnék – fogalmazott Ambrus Péter. – Azt a formát kellene átmenteni a BEAC elleni meccsre, az új játékos érkezésével pedig talán az esélyeink is nőnek. Bízom abban, hogy szoros meccset tudunk majd játszani a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában