MLSZ pályaépítési program

2021.02.01. 19:37

Kaszaházán is új grundpályát építettek

Az MLSZ pályaépítési programjának keretében hétfőn Zalaegerszegen, a kaszaházi városrészben avattak műfüves grundpályát.

Jóna István

Németh Gábor, Gecse Péter és Gyenese Richárd az új kaszaházi sportpályán Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az elmúlt időszakban Zalaegerszegen több nagy műfüves pálya épült és újult meg, valamint az MLSZ programja keretében több 20x40-es méretű műfüves játéktér létesült. A múlt héten például Neszelében tartottak hasonló avatót.

– A város figyel a versenysportra, de kiemelten fontos számunkra a szabadidősport támogatása, a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése is – hangoztatta Kaszaházán Gecse Péter alpolgármester. – A Windoor Sport- és Szabadidőközpontnak igazi ékköve lehet az új, műfüves létesítmény. Az egykori Matáv-pályát sikerül így, tulajdonosváltás után megmenteni: már létesült egy salakos pálya, és tervben van a centerpálya felújítása is.

A 14x26-os műfüves pálya építése mintegy 16,5 millió forintba került, ennek 10 százalékát a Windoor Kft. adta.

Németh Gábor, a terület önkormányzati képviselője kiemelte: az új pályákon egyre több fiatalnak lesz lehetősége a sportolásra. Szeretné, ha a városrészek mindennapjaiban megjelenne a testmozgás és az egészséges életmód. Gyenese Richárd, a Páterdomb LSC elnöke elmondta: reméli, hogy az új pálya az egyesületben sportoló fiatalok fejlődését szolgálja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában