siker

2021.02.24. 16:40

Hosszabbítás után a legjobb 8 között a ZTE FC – galériával

Szerdán Zalaegerszegen találkozott ismét a ZTE FC és a Budapest Honvéd, hiszen január végén idén már összecsaptak egyszer. A bajnoki találkozót (2-2) a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntő követte szerdán, ami 120 perces csata után ért véget és a ZTE FC jutott a legjobb nyolc közé.

Kerkai Attila

20210224 Zalaegerszeg labdarúgó magyar kupa ZTEFC(kék)-Bp.Honvéd(fehér) Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

ZTE FC – Budapest Honvéd 2-1 (0-1, 1-1, 2-1)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mellett. Jv.: Németh Á. (Vígh-Tarsonyi, Kovács G.).

ZTE FC: Gyurján – Szalai (Szánthó, 66.), Németh E., Bobál D., Gergényi (Bedi, 98.)- Babati, Favorov (Tajti, 46.), Kovács B. (Sankovic, 109.), Vass (Koszta, 46.) – Zimonyi (Lesjak, 68.), Futács. Vezetőedző: Goér Gábor.

Bp. Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Klemenz, Bardea – Kamber – Nagy D. (Berla, 77.), Szendrei (Hidi, 91.), Zsótér (Nagy G., 68.), Gale (Tamás K., 52.), Aliji (Kesztyűs, 68.) – Gazdag (Batik, 101.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Futács (50. – 11-esből), Koszta (97.), illetve Gazdag (31. – 11-esből).

Sárga: Zimonyi (56.), Bobál D. (92.), illetve Németh E. (2.)

Kiállítva: Klemenz (10.), Tujvel (76.).

A legjobb nyolc közé kiírt találkozón a ZTE FC együtteséből az alapemberek közül kispados volt Zoran Lesjak, Tajti Mátyás, Bojan Sankovic, Szánthó Regő és Bedi Bence is, és hiányoztak a betegséggel küzdők, azaz Demjén Patrik, Kálnoki-Kis Dávid, Könyves Norbert és Szépe János. A másik oldalon is hasonló volt a helyzet, mármint, hogy több alapember (Lovric, Batik, Hidi, Tamás K., Traoré) nem kapott helyet a kezdőben, de persze mindkét oldalon hangsúlyozták, a továbbjutásról nem mondanak le.

Ha lettek volna nézők, igazi tavaszi hangulatú meccsen vehettek volna részt, hiszen 16 fok, napsütés fogadta az együtteseket a ZTE Arénában. A januári bajnoki találkozón 2-2-es döntetlen született, ám úgy, hogy a ZTE a fővárosban jobban futballozott és ha nincs az ellene megítélt büntető, elhozhatta volna a három pontot. Ez már a múlt, a szerdai találkozó pedig gyorsan emberhátrányba került a vendégcsapat.

A 10. percben Babati ugrott ki, de Klemenz a 16-os vonala előtt buktatta, amiért egyből piros lap járt, hiszen utolsó emberként követte el a Honvéd játékosa a szabálytalanságot. Tíz emberrel még inkább behúzódott a Honvéd, a ZTE FC gyakorlatilag az ellenfél térfelén tartózkodott. Aztán aktívabb lett a Honvéd, amely úgy szerzett vezetést, hogy ahhoz zalai kéz is kellett... A 31. percben egy szerelés után Favorov hátulról fellökte Gale-t, amiért járt a büntető. A 11-est Gazdag félmagasan lőtte a hálóba, 0-1. Felesleges mozdulat volt Favorovtól, látszólag semmi nem indokolta a kaputól 15 méterre... Komoly feladatnak tűnt hátrányban feltörni a Honvéd védelmet, ráadásul a ZTE játékosai az utolsó passzoknál hibáztak. A 44. percben viszont Gyurján nagy védése kellett, hogy Zsótér megpattanó szabadrúgása ne a kapuban kössön ki.

Fotó: Katona Tibor

Kettőt cserélt a szünetben Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője és gyorsan egyenlített a ZTE. Az 50. percben Kovács B. lövésébe fordult bele Kamber, akinek a kezét érte a labda, ez is büntető A 11-est Futács a bal alsó sarokba lőtte, 1-1. Az egerszegiek többet kezdeményeztek, de a Honvéd veszélyesen támadott. A 66. percben Gyurján védett nagyot és a szöglet után Kamber fejese után újra a zalai kapus kapott a labdába. Aztán a 76. percben Futács lépett ki középen, Tujvel a 16-oson kívül futott menteni. A zalai csatár elpöckölte a labdát, de a Honvéd kapusának kezét is érintette a labda. Ez is pirosat ért, és kilenc főre fogyatkozott a vendégcsapat. A kérdés az volt, hogy ki tudja-e ezt az előnyt használni a ZTE FC. Ám, nem nagyon találta a megoldást, sőt a Honvéd szépen futtatta a labdát és az időt is. Az egerszegiek nem tudták megtartani a labdát, a Honvéd az utolsó percekben sorozatban lőhette a szögleteket és kihúzta döntetlennel.

Következett a hosszabbítás, és a játék hasonló mederben folytatódott, mint ahogy a rendes játékidő véget ért. A vendégek járatták a labdát, de a 97. percben Szánthó jobb oldali szöglete után Koszta az ötös vonalánál megelőzte a kapust is és a hálóba fejelt, 2-1. Lassan teltek a percek, láttunk hajmeresztő megoldásokat is. A ZTE már csak arra törekedett, hogy nagyobb energiabefektetés nélkül megőrizze az előnyét, a Honvéd pedig a végére, kilenc emberrel érezhetően elfáradt.

A ZTE FC továbbjutott és a legjobb nyolc csapat között folytatja.

Boér Gábor: „Ma a továbbjutás volt az elsődleges. Feszült hangulatú mérkőzést játszottunk, nehéz volt feltörni a Honvédot, de az emberelőnnyel jól sáfárkodtunk. Ilyen egy kupameccs. Kaptunk ki korábban jó játékkal, most nyertünk kevésbé jó produkcióval.”

Horváth Ferenc: „Érdekes mérkőzés volt, minden szempontból. Szakmailag nehéz értékelni, hiszen nagyon sok időt játszottunk emberhátrányban. Tovább akartunk jutni, a pályán lévők mindent elkövettek ezért. Most nem foglalkoznék avval, hogy a játékvezetői ítéletek helyén voltak-e, mindenesetre ezek minket sújtottak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában