Tavaszi nyitány vereségekkel

2021.02.03. 19:13

A Hévíz dunaújvárosi mérkőzésén nem volt véletlen az osztálykülönbség

Az őszi idényből elhalasztott két mérkőzéssel megkezdődött a tavaszi szezon megyénk két NB II-es női kézilabdacsapatának. A küzdelem továbbra is zárt kapuk mögött zajlik.

Iglódi Endre, Kühne László

Janzsó Dominikát állítják meg a védők a Tungsram egy korábbi mérkőzésén

Fotó: Archív/Szakony

Délnyugati csoport:

Dunaújváros U22–Hévíz SK 41-23 (23-11)

Dunaújváros, Jv.: Szöllősi D, Szöllősi S.

Hévíz: Bán-Farkas – Lázár 1, Burghardt L., Holczbauer 7, Penzer 3, Burghardt V. 12, Novikova. Csere: Molnár (kapus), Morácz, Pesti, Holczer, Fekete. Edző: Kissné Gliba drienn.

A hazaiak végig nagy tempót diktáltak és erődemonstrációt tartva, ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Az NB I-es Dunaújváros 3. legeredményesebb játékosa, Román Dorina igazolta jó hírét, hiszen 9 gólt szerzett, pedig a 40. perc után már nem is volt a pályán. A hévíziek közben egy tucat ziccert elhibáztak, de Burghardt Viktória így egy tucat gólt szerzett átlövésekből, amivel a mezőny legeredményesebb tagja lett. A tabella 2. és 6. helyezettjének csatája sportszerű volt.

Kissné Gliba Adrienn: „Nem ilyen mérkőzésre számítottam, a hazaiak a bajnokságban csak kétszer léptek pályára ilyen erős csapattal. Különösen a kapus Hlogyik Petra és a gólerős Román Dorina képviselt más szintet, mint azt az NB II-ben megszokhattuk…”

Janzsó Dominikát állítják meg a védők a Tungsram egy korábbi mérkőzésén
Fotó: Archív/Szakony

BVSC-Zugló–Tungsram SE Nagykanizsa 26-22 (12-14)

Budapest, Szőnyi út. Jv.: Barabás, Lázár.

Tungsram: Tóth V. – Szmodics V. 2, Szabó E. 6, Zvolenszky 10/5, Füstös 2, Csivre V. 1, Szmodics D. 1. Csere: Ács, Csivre E., Kovács D., Andor, Horváth A., Janzsó. Edző: Baranyai Zsolt.

Kimondottan jól kezdtek a kanizsaiak, akik a meccs eleji 2-0-ás előny megszerzése után sokáig a kezükben tartották a mérkőzést. Ennek jegyében a kétgólos zalai előny megmaradt egészen az első 30 perc végéig. A második felvonásban aztán a kanizsai előny sajnos gyorsan elapadt, bár a budapesti vasutasok akkor sem tudtak úgy elhúzni, hogy ne maradt volna sansz Baranyai Zsolt tanítványainak a felzárkózásra. Ám a tabellán kilencedik hazaiak bírnak annyi rutinnal, hogy a találkozót lehozzák győzelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában