Év végi aranyérem

2020.12.28. 20:37

Kanizsa TC: jók az esélyeik az Eb- és a világbajnoki indulásra is

Az akrobatikus torna országos bajnokságát még az ünnepek előtt rendezték meg Budapesten, és a szakág egyik legszínvonalasabb klubjának számító Nilfisk Kanizsa TC sportolói remekeltek is a seregszemlén.

Kühne László

A Vastagh–Hosszú–Tuboly akrobatikus tornász trió edzőikkel együtt elsőségnek örülhetett az ob-n

Fotó: Ady Géza

Igazából, amint azt megtudtuk, a sportág az országos bajnokság szempontjából ebben az évben túl nagy hiányérzettel nem bírhat, mivel korábban is az esztendő ezen szakaszában találkozhattak a tornászok legjobbjai a bajnoki érmekért zajló küzdelmekben.

A Vastagh–Hosszú–Tuboly akrobatikus tornász trió edzőikkel együtt elsőségnek örülhetett az ob-n
Fotó: Ady Géza

– Mondhatjuk azt, hogy elmaradva nem voltunk, és az a lényeg, hogy megrendezhették a magyar bajnokságot, a jár­ványügyi előírásokat persze maximálisan betartva – foglalta össze a történteket Farkasné Bolin Ildikó, a Kanizsa TC elnöke, aki emellett tréner is az egyesületnél. – A különböző korcsoportok eltérő időszakokban versenyeztek a helyszínen, de ez fennakadást nem okozott – mondta.

Mint kiderült, a kanizsai tornászok teljesítményét sem akadályozták a pluszelőírások, hiszen két egység (Vastagh Lili–Hosszú Szonja–Tuboly Laura, valamint a Lukácsi Lili–Horváth Dorottya Júlia–Németh Rozália hármas) aranyérmet szerzett kategóriájában, míg a Lendvai Júlia–­Kovács Dorina Natasa páros harmadik lett az ob-n.

– Egységeink tehát biztosan válogatott kerettagok ezekkel az eredményeikkel. A következő esztendőben ugyanakkor már jönnek a különböző válogatóversenyek, melyeken bebiztosíthatják növendékeink az Európa-, valamint világbajnokságon való részvételüket. Feladat tehát van még bőven az olaszországi, illetve a svájci erőpróbák előtt – tette hozzá Farkasné Bolin Ildikó klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában