Szegeden talán nem csak részsiker lesz...

2020.12.04. 20:32

A ZTE KK idegenben, a ZTE NKK itthon játszik

Mindkét élvonalbeli egerszegi kosárlabdacsapat pályára lép az előttünk álló hétvégén. A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese szombaton ezúttal egy olyan ellenféllel találkozik Szegeden, amely hasonló játékerőt képvisel, a ZTE NKK női csapata pedig idehaza a Győrt fogadja.

Kerkai Attila

Jo Barion Gleen (fehérben) a ZTE KK centere is tudja: negyven percig kell koncentrálni. Másként nem megy…

Fotó: Katona

A Zalakerámia-ZTE KK a héten két mérkőzésen is túljutott: hétfőn az Alba Fehérvártól kapott ki idehaza, majd csütörtökön a Falco KC is győztesen tért haza Egerszegről. Két, komoly játékerőt képviselő csapatról van szó, a két találkozó és a két vereség között lényeges volt a különbség, a csütörtöki találkozó „javára”. Ante Nazor csapata ugyanis a Falco KC ellen három negyeden át gyakorlatilag egyenrangú ellenfél volt, ám a záró tíz percben már nem tudta harcossággal és erővel sem kompenzálni a két keret közötti minőségbeli különbséget.

Jo Barion Gleen (fehérben) a ZTE KK centere is tudja: negyven percig kell koncentrálni. Másként nem megy…
Fotó: Katona

Gyorsan jön viszont az újabb erőpróba, méghozzá szombaton 18 órától a Szeged otthonában. A ZTE KK már biztatóbban mozgott csütörtökön, így azt a kérdést feltettük Ante Nazornak, hogy mindez mire lehet elég szombaton.

– Csak akkor lesz esélyünk a győzelemre, ha nem harminc, hanem negyven percen át hasonlóan játszunk – válaszolta a kék-fehérek horvát szakvezetője. – Megvolt most is az esély, de az utolsó pillanatig nem szabad feladni, igaz, azt azért látni kellett, hogy míg az egyik oldalon a hajrára válogatott játékosok tudtak beszállni a játékba, nálunk fiatalok.

Jo Barion Gleen, a ZTE KK centere is azt mondta, nem a fáradtsággal volt a baj a végén, hanem már a koncentráció hiányával, illetve lanyhulásával.

Érdekes módon a csütörtöki találkozó után sem esett szó arról, hogy a ZTE KK igazolt volna. Aztán a klub honlapján másfél órával a lefújás után megjelent, hogy új játékos érkezik a csapathoz, a 203 cm magas amerikai Bashir Ahmed. A játékos csütörtökön már Egerszegen volt, de még át kell esnie a kötelező teszteléseken. Azt nem tudjuk, hogy miért nem lehetett bejelenteni az érkezését a találkozó utáni sajtótájékoztatón… Az új szerzemény Szegeden még nem lép pályára.

A ZTE NKK női együttese szombaton 18 órától idehaza szerepel, méghozzá a Győr ellen. Ez is egy korábbról elhalasztott találkozó, hiszen akkor a kisalföldiek vírusfertőzés miatt nem tudtak Egerszegre utazni. A mérkőzésen a vendégek lesznek az esélyesek, Ambrus Péter csapatának ismét arra kell felhasználni ezt a találkozót, hogy fejlődjön és készüljön a későbbi összecsapásaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában