Zalai éremeső a fiataloktól

2020.12.30. 20:00

A Kiscápák SE az éremtáblázat második helyén, a Zalaco ZÚK a negyedik

Nagy mezőnyökkel rendezték meg Győrben a cápa-, delfin-, és gyermekkorosztályú (9-14 évesek) úszók nyugat-dunántúli régiós országos bajnokságát. Ez az esemény is még júniusról lett elhalasztva, decemberben pótolták, és a zalai klubok is sikeresen szerepeltek rajta. Mi több, a Keszthelyi Kiscápák SE az összesített éremtáblázaton a második helyen végzett (győzött a Győr), az egerszegi Zalaco- ZÚK csapata pedig a negyedik lett.

Kerkai Attila, Khüne László

Tóth Luca

Az ifjú úszók számára nagy élményt és kihívást jelentett a régiós bajnokság, ami ezekben a korosztályokban az esztendő kiemelkedő eseménye. A Keszthelyi Kiscápák SE 17 úszóval vett részt a versenyen, akik közül 13-an lettek régiós bajnokok. A Szántó Kata és Csala Tamás edzők által felkészített Balaton-parti csapat összesen 73 érmet szerzett (25 arany, 32 ezüst és 16 bronz), amivel a régiós összesítésben a második legeredményesebb csapatként zárt. Tóth Luca (2007-ben született) és Varga Balázs (2009) összesen öt számban győzött, és még további érmeket is szereztek.

Tóth Luca

Keszthelyi Kiscápák SE

Aranyérmesek: Tóth Luca (5), Varga Balázs (5), Fonynyadt Zétény (3), Gergely Cecília (3), Jánka Barnabás (2), Princz Petra (2), Szemán Viktória, Oravecz Zoltán, Sipos Amanda, Vörös Zsombor. 4x100 m cápa lány gyors váltó (Németh Emília, Dávid Dóra, Budavári Virág, Szemán Viktória).

Ezüstérmesek: Jánka Barnabás (4), Szemán Viktória (4), Fonnyadt Zétény (3), Gergely Cecília (3), Oravecz Zoltán (3), Princz Petra (2), Sipos Amanda (2), Tóth Benedek (2), Budavári Virág, Dávid Dóra, Tóth Luca, Varga Balázs, Vörös Zsombor, 4x100 m cápa leány vegyes váltó (Gergely Cecília, Dávid Dóra, Budavári Virág, Szemán Viktória), 4x50 m delfin fiú vegyes és gyors váltó (Jánka Barnabás, Szabó Dávid, Fonnyadt Zétény, Tóth Benedek).

Bronzérmesek: Pálinkás Bianka (3), Tóth Benedek (3), Szabó Dávid (3), Szemán Viktória (2), Sipos Amanda (2), Fonnyadt Zétény, Princz Petra, Budavári Virág. A Zalaco-ZÚK csapata szintén eredményesen szerepelt. Az egerszegiek negyedikek lettek az éremtáblázaton 25 éremmel (9 arany, 4 ezüst, 11 bronz). A lányok között Scheffer Eszter (gyermek korosztály) vitte el a pálmát: amiben elindult, azt meg is nyerte, négy egyéni és két váltóban győzött. Jakab Balázs három számban nyert.

Zalaco-ZÚK

Aranyérmes: Scheffer Eszter (4), Jakab Balázs (3), 4x100 m leány vegyes és gyors váltó (Scheffer Eszter, Paksa Borbála, Nagy Napsugár, Németh Luca)

A ZÚK legeredményesebb versenyzője, Scheffer Eszter

Ezüstérmes: Paksa Borbála (2), Nagy-Selmeczi Bulcsú, Koltai Vanda.

Bronzérmes: Paksa Borbála (2), Nagy Napsugár (2), Németh Luca (2), Koltai Vanda (2), Jakab Balázs, Aouich Meryem, Nagy-Selmeczi Bulcsú.

Dél-zalai Vízmű SE

A nagykanizsai Dél-zalai Vízmű SE ugyan nem szerzett aranyat, ám összesen 16 éremmel (10 ezüst, 6 bronz) gazdagodtak. A DZVSE az éremtáblázaton a 8. lett.

Ezüstérem: Andrási Katalin (3), Korcsmáros Luca (2), Szabó Flórián (2), Magyar Borostyán, 4x100 m gyermek leány vegyes és gyors váltó (Andrási Katalin, Korcsmáros Luca, Magyar Borostyán, Orbán Petra).

Bronzérmesek: Andrási Katalin (3), Magyar Borostyán, Szabó Flórián, Szabó Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában