Fehérvári vendégjáték

2020.11.27. 19:45

Három hét szünet után és nehéz nap előtt áll a ZTE FC

Háromhetes szünet után vár újabb mérkőzés a ZTE FC NB I-es labdarúgóira: szombaton 17 órától Fehérvár FC vendége lesz a csapat. A ZTE FC csaknem teljes kerettel készülhet a találkozóra, Boér Gábor vezetőedző pedig szeretne csapatával meglepetést okozni.

Kerkai Attila

Babati az augusztusi Fehérvár-meccs hőse volt, a ZTE 3 gólja közül kettőt szerzett

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Katona Tibor

A háromhetes szünetből kettő volt „tervezett” a zalaiaknál, és ez egészült ki még eggyel, amikor az Újpest elleni múlt heti találkozót a fővárosiak kérésére elhalasztották. Boér Gábor elmondta: folyamatosan készültek és alkalmazkodtak az új helyzethez.

Babati az augusztusi Fehérvár-meccs hőse volt, a ZTE 3 gólja közül kettőt szerzett
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Bizonyos szempontból jól kihasználtuk ezt az időt, egy minifelkészülést is közbeiktathattunk – jegyezte meg a szakember. – Ezzel együtt persze hiányzott a játék mindenkinek, de igyekeztünk gyakorolni olyan dolgokat, amiket szükségesnek éreztünk. Fehérvárra a betegséggel küzdő Bedi Bence nélkül utazunk, a többiek bevethetők.

A ZTE FC utóbbi öt mérkőzése nem sikerült a legjobban, négy vereség és egy győzelem a mérleg, de a szombati ellenfélnek, a legutóbbi szezonban az egerszegieket irányító Márton Gábor együttesének is vegyes az eredménysora. De ismerve a két keret összetételét, nem vitás, melyik gárdának jobbak a kilátásai...

– Nehéz mérkőzést várok, a meccs nélkül eltöltött három hét kiesés elsülhet jól, de rosszul is – ismerte el Boér Gábor. – A Fehérvár FC olyan kerettel bír, amivel csak a Ferencváros vetekedhet idehaza, az említett két csapat a bajnokság két legerősebb együttese is.

Mindettől függetlenül szeretnénk meglepetést okozni, helytállni, ami a mi szempontunkból előremutató lenne. Tudjuk, mik az erényei a szombati riválisnak, erre próbáltunk felkészülni. Remélem, lesznek lehetőségeink, és ezekből eredményesek is leszünk.

A két csapat legutóbb a szezon nyitókörében találkozott Zalaegerszegen, akkor 3-3-as végeredmény született. Lévén, hogy a 12. játéknap következik, ezzel a bajnokság második köre is elkezdődik, ám úgy a ZTE FC, mint a Fehérvár FC is egy mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig.

Örökrangadó

A labdarúgó NB I. 12. fordulója pénteken, lapzárta után az Újpest-Paks találkozóval kezdődött.

A programból kiemelkedik a címvédő és éllovas Ferencváros és a 4. MTK 217. élvonalbeli örökrangadója (szombat, 19.30).

A további párosítás, szombat:

Kisvárda-Budafok (14.45), Fehérvár-ZTE (17).

Vasárnap:

Mezőkövesd-Diósgyőr (14.05), Honvéd-Puskás (18.45).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában