Tisztes helytállás lehet a cél

2020.11.24. 20:00

A DVTK letámadása, illetve magas emberei ellen is készült a ZTE NKK

Szerda este (18.30) a 22. fordulóból előrehozott mérkőzésen Miskolcon vendégszerepel a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

Jóna István

Miljana Dzombeta próbál pontokat szerezni a DVTK elleni hazai meccsen (63-113)

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A most futó szezon meglehetősen hektikus a női NB I. A-ban is, hiszen a koronavírus-járvány miatt az utolsó pillanatban is változhat a program. Ez történt az elmúlt hétvégén a ZTE NKK-val is, mely vasárnap ismét nem tudta lejátszani a PEAC-Pécs elleni, már halasztott mérkőzését, mert a baranyai alakulatnál újra felütötte a fejét a járvány.

A zalai vezetőedző, Ambrus Péter így már a DVTK elleni találkozóra fókuszálhatott:

– Nehéz így készülni, de benne vagyunk, nem tört meg a ritmusunk, végezzük a napi munkánkat, és mindig megvan az adott cél – fogalmazott a tréner. – Próbáljuk az edzéseken begyakorolni azokat az elemeket, amiket jól tudnak majd alkalmazni a lányok, és ha éppen meccset játszunk, akkor szeretnénk ezeket az elemeket viszontlátni. Az utóbbi találkozókon hosszabb ideig ki tudtuk tolni a jobb periódusainkat. A nehéz ellenfelek ellen a tisztes helytállás és minél kevesebb kapott pont a cél, a papíron könnyebbek ellen viszont már magasabbak az elvárásaink.

Miljana Dzombeta próbál pontokat szerezni a DVTK elleni hazai meccsen (63-113)
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A zalaiak szerdai ellenfele, a DVTK erős és kellemetlen stílusú, ezt a hazai találkozón is tapasztalhatták a lányok.

– Arra készülünk, hogy ismét egész pályás letámadást vetnek be ellenünk – folytatta Ambrus Péter. – Egy olyan meghatározó játékosunk van, aki a labdát biztonsággal fel tudja hozni, ő pedig ezt a nyomást 40 percig biztosan nem fogja bírni. Ezért muszáj a többieknek is felfejlődni, és megosztani a terheket. Magas poszton pedig a lehető legagresszívebb módon kell a gyűrű alól kitolni a hazai centereket. Különböző védekezési variációkkal próbálunk majd minél több lepattanóhoz jutni.

A ZTE NKK-ban Deanna Tuchscherernek fáradásos törése van, talán két hét múlva tud majd újra edzeni, míg Chroméj Hajnalka betegséggel küzd, az ő visszatérésére is várni kell még. A találkozó tehát 18.30-kor kezdődik a miskolci Generali Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában