Ambrus Péter bízik benne, hogy okoznak meglepetést is a szezonban

2020.10.02. 19:57

Új csapattal rajtol a ZTE NKK

A hétvégén megkezdődik a 2020–21. évi bajnokság a hazai kosárlabda-élvonalban, ám a nyitányon Zalából csak a ZTE NKK női együttese lép pályára. Amely a nyáron teljesen átalakult, új stábbal és kerettel várja a sorozatot. Ambrus Péter vezetőedző optimista, főként a felkészülés alatt mutatott játék alapján. A ZTE NKK szombaton (18 óra) a Cegléd vendége lesz.

Kerkai Attila

Ambrus Péter rendkívül fiatal csapatot irányt Egerszegen. A kép a kanizsai Vadmacskák elleni előkészületi találkozón készült Fotó: Jóna István

Szögezzük le: a ZTE NKK ebben a szezonban nem számíthat arra, hogy élcsapat lesz, és ezzel tisztában is vannak a klubnál. A nyáron sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán nevezni tud-e a csapat az élvonalra, de a klubvezetés erőfeszítései végül megteremtették az indulás feltételeit. Ám mindent újra kellett építeni.

A ZTE NKK fiataljai közül Horváth Fanni, Horváth Fruzsina és Dömötör Dorina maradt, érkezett Mányoki Judit, Kulcsár Bianka, Chroméj Hajnalka, Szabó Petra, Ús Boglárka, valamint a kanadai Deanna Tuschlerer és a bosnyák Miljana Dzombeta. A kerettel edz az utánpótlásból Szabó Kinga és Németh Kincső, valamint Óházy Júlia, de utóbbi fiatal kora miatt még nem nevezhető a meccsekre.

Ambrus Péter hathetes felkészülés után készülhet bemutatkozni az élvonalban.

– Tizenkét játékos bevethető, de sok a fiatal, így a rutin biztosan nem mellettünk szól – jegyezte meg a vezetőedző. – A felkészülés végére már tudtunk öt-öt ellen edzeni, ami nagy előrelépés volt. Az utolsó, PEAC elleni edzőmeccsen meg is nyertük az első félidőt, de sok még a hiba.

A rajt előtti kötelező vírusteszt a keret minden tagjánál negatív lett. De vajon milyen a hangulat a csapatnál?

– Abszolút pozitív, lelkesek a lányok és be akarják bizonyítani, hogy az NB I.-ben a helyük – válaszolta Ambrus Péter. – Az idősebbek a fiatalokat azzal buzdítják, hogy mekkora lehetőség ez számukra, ennyi idősen az élvonalban játszani. Négy húsz év alatti kosarasunk van, akik a fiatalszabály alapján bevethetők. A felkészülés elején még úgy számoltunk, hogy három légióst szerződtetünk, hiszen magyar játékost akkor már nem nagyon lehetett találni. Végül két külföldink lett, a magas posztra bevethető újabb kosaras szerződtetését egyelőre nem engedi meg a büdzsé.

Az elsődleges cél a bennmaradás, hogy a ZTE NKK élvonalbeli együttes maradjon.

– Bizakodó vagyok, főleg az alapján, amit a felkészülés végén mutattunk – folytatta a szakvezető. – Azt gondolom, lesz majd, hogy meglepetést okozhatunk. Az élmezőny messze van tőlünk, de vannak a bajnokságban olyan csapatok, amelyeket meg tudunk lepni. A cél, hogy a játékosok fejlődjenek és úgy játszanak, ahogyan azt elterveztük.

A Cegléd elleni (a nyáron Kuttor Enikő és Nagy Dóra is ide igazolt az egerszegiektől) mérkőzésen nem a zalaiak az esélyesek, de egy szoros mérkőzésen bármi megeshet.

– Erősebb csapatnak tartom a Ceglédet, amely négy légióssal rendelkezik és indul az Európa-kupában, a papírforma mellette szól – szögezte le Ambrus Péter, aki azt is elárulta, mi lehet az esélyük: – Jó dobóformát kell elérnünk, akkor lehet szoros a mérkőzés. Ha ez nem sikerülne, akkor marad a papírforma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában