idegenben játszottak

2020.10.04. 08:49

Két negyedet megnyert, de a csatát elvesztette a ZTE NKK

A Cegléd ellen, idegenben kezdte a szezont a nyáron átalakult és megfiatalított ZTE NKK. A házigazda nem a megszokott környezetben, hanem Monoron fogadta a zalaiakat. A négy légióssal és rutinos magyarokkal felálló házigazda remek dobóformával nyerte meg a találkozót.

Jóna István

Küzdelem a palánk alatt, kék szerelésben a zalaiak, Miljana Dzombeta (4) és Horváth Fruzsina (11). A háttérben 10-es számmal Mányoky Judit figyeli a fejleményeket

Fotó: hunbasket.hu

VBW CEKK Cegléd-ZTE NKK 102-70 (31-14, 23-24,29-10, 19-22)

Monor, Dr. Mészáros, Balogh, Lengyel

VBW CEKK Cegléd, Ortiz 20/3, Szirony 10/6, Lachelle 5/3, Soritriou 21/6, Kobolák 2, csere: Bozóki 4, Böröndy 6, Viszmeg 5/3, Révész 9/3, Kuttor 2, Moore 18, Gorjanácz, edző: Kostas Keramidas

ZTE NKK: Dzombeta 21/6, Mányoky 11/6, Dömötör, Szabó 10, Tuchscherer 20/9, csere: Chromej 1, Horváth Fru, Kulcsár 2, Úr 5/3, edző: Ambrus Péter

A mérkőzés elején próbált ellépni a Cegléd, de Mányoky triplájával a vezetést is megszerezte a ZTE NKK (6-7). A hazaiak spanyol karmestere remekül mozgatta csapatát és pontos dobásaival fokozatosan ellépett a házigazda. Nem védekezett jól a ZTE és sorra kapták a kosarakat. Canadai centerük faragott a hátrányon egy triplával, de a padról beszálló Moore új lendületet adott csapatának és tetemes előnyt harcoltak ki a negyed végére (31-14).

A második negyed elején Dzombeta pontjaival zárkózott a ZTE, de hamar jött a válasz is és a Cegléd már húsz pont fölé tornászta előnyét (42-18). A negyed felénél védekezést váltottak a zalaiak és jó ritmusban támadtak. Mányoky és Tuchscherer hármasaival csökkentette hátrányát a ZTE. A hajrában Tuchscherer újabb triplájával és Szabó büntetőivel megnyerte a negyedet a vendégcsapat.

Küzdelem a palánk alatt, kék szerelésben a zalaiak, Miljana Dzombeta (4) és Horváth Fruzsina (11). A háttérben 10-es számmal Mányoky Judit figyeli a fejleményeket
Fotó: hunbasket.hu

A nagyszünet után a Cegléd tartotta jó dobóformáját és fokozatosan növelte előnyét. Az Ortiz, Sotiriou, Moore hármas hozta a pontokat és egy 15-0-s futással átlépték a harminc pontos különbséget is (77-42).

A záró negyedben ismét összekapta magát a ZTE NKK és harcosabban játszott. Dzombeta hozta a pontokat a vendégeknél, de a fiatal soproni tehetség Úr Boglárka is gyűjtögette a kosarakat. A találkozón már korábban eldőlt minden, így a hajrában már a pontkülönbség volt kérdéses.

A Cegléd pontosabb játékkal, jó egyéni teljesítményekkel megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában