Tóth Alexa és Vízi Zsófia Luca sikere

2020.10.16. 20:23

Két egerszegi bronz a cselgáncs-ifi-ob-n

A Győr adott otthont a cselgáncsozók országos ifjúsági B bajnokságának, amelyen a Zalaegerszegi Judo SE és a Zala Budo SE is szerzett érmet.   

Kerkai Attila

Vízi Zsófia Luca (Zala Budo SE)

Fotó: ZH

A győri Olimpiai Sportpark volt az esemény helyszíne, melyen 300 dzsúdós mérte össze erejét a különböző súlycsoportokban. A Zalaegerszegi Judo SE hét versenyzővel képviseltette magát, akik közül Tóth Alexa szerepelt a legjobban. A tehetséges cselgáncsozó, aki más harcművészeti ágban nemzetközi porondon is eredményes, szépen haladt előre, és a lányok 57 kilogrammos mezőnyében a harmadik helyen végzett (edző: ifj. Nagysolymosi Sándor). A fiúk 60 kg-os kategóriájában Mátéffy Gábor ötödikként zárt, és két kilencedik helyezettje is lett a ZJSE-nek: Bordács Anita (52 kg), Ódor Patrik (55 kg).

Tóth Alexa (Zalaegerszegi Judo SE)
Fotó: ZH
Vízi Zsófia Luca (Zala Budo SE)
Fotó: ZH

A szintén egerszegi Zala Budo SE is éremmel tért haza. A leányok +70 kg-os súlycsoportjában a még serdülőkorú Vízi Zsófia Luca kapaszkodott fel a dobogóra, és ezzel a sportegyesületként fiatalnak számító ZBSE nagyon értékes érmet szerzett. A fiúk +90 kg-os súlycsoportjában Gulyás Medárd a hetedik helyen végzett. A két versenyzőt Szekér László, Kőszegi József, valamint Vugrinecz Attila edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában