A MEFOB-on és korosztályos ob-n is remekeltek

2020.10.08. 19:10

Két arany is jutott a ZTE súlyemelőinek

A ZTE Súlyemelő Klub tagjai a közelmúltban két országos bajnokságon is részt vettek, és mindkettőről érmekkel tértek haza, mindkettőn arany is jutott az egerszegi sportolóknak.

Kerkai Attila

Varga Martin Csongor (balra) a győztes, Rácz Gergő pedig a bronzérmes fiatal Fotó: a szerző

Előbb Budapesten a MAFC által rendezett egyetemi és főiskolai bajnokságon (MEFOB) vettek részt az egerszegiek. A népes mezőnyben ott volt Rácz Dániel is, aki szép sikert szerzett az egerszegi klubnak, hiszen a 61 kg-os súlycsoportban 169 kg-os teljesítménnyel (77, 92) magyar bajnoki címet nyert.

Varga Martin Csongor (balra) a győztes, Rácz Gergő pedig a bronzérmes fiatal Fotó: a szerző

Ezt követte a legutóbbi hét végén az Abaújszántón megrendezett serdülő és ifjúsági országos bajnokság. A ZTE SK ezen a viadalon is képviseltette magát, s egy-egy arany- és bronzérmet szereztek tagjai. A versenyen közel százan vettek részt, s mindkét érmes egerszegi súlyemelő ezúttal a korábbiaknál egy súlycsoporttal feljebb indult. Az arany­érem Varga Martin Csongor nevéhez fűződik, aki a serdülőknél a 73 kg-osok között versenyzett. A szakítás után 4 kg hátránnyal kezdte a lökést, s itt úgy tűnt, hogy bajba is kerülhet, hiszen az első gyakorlatát elrontotta. Később javított, az utolsó fogásával pedig bravúrosan a maga javára fordította az eredményt és országos bajnoki címet szerzett.

Az ifjúságiak mezőnyében Rácz Gergő a 67 kg-ban volt érdekelt, és ő is taktikusan versenyezve felállhatott a dobogóra, méghozzá annak a harmadik fokára.

Eredmény. Serdülők. 73 kg: 1. Varga Martin Csongor 186 kg (81, 105). Ifjúságiak. 67 kg: 3. Rácz Gergő 168 kg (77, 91).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában