A Kölcsey csapata a dobogó tetején, a Péterfy-iskola ezüstérmes

2020.10.23. 21:22

Aranyérmes egerszegi diszkoszvetők

Székesfehérváron rendezték meg az általános és a középiskolások idei atlétikai ügyességi és váltófutó csapatbajnokságát. Az egerszegi Kölcsey-­gimnázium diszkoszvető együttese kiemelkedő sikert ért el, hiszen diákolimpiai címet szerzett,  a nagykanizsai Péterfy-­iskola magasugrói pedig ezüstérmet nyertek. 

Kerkai Attila

A Kölcsey győztes csapata Bognár Szabolcs testnevelővel

Fotó: ZH

Az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium igazi dobóatléta-­műhely Bognár Szabolcs testnevelő jóvoltából, hiszen évek óta szállítják az intézmény ­diákjai a sportsikereket. A mostani tanévben sincs ez másként, hiszen a székesfehérvári csapatbajnokságon az V–VI. korcsoportban diszkoszvetésben 32,875 méteres átlaggal aranyérmet szerzett a Kölcsey csapata (Czigány Levente, Papp Marcell Máté, Major Gábor, Varga Dávid, Kerkai Bence; testnevelő: Bognár Szabolcs).

A Kölcsey győztes csapata Bognár Szabolcs testnevelővel
Fotó: ZH

A keszthelyi Vajda János Gimnázium fiúcsapatai közül a svédváltó (Horváth Dávid, Kató Gergely, Helter Dániel, Csahóczi Csanád; testnevelő: Csikós József) 2:04,24 perccel a 4. helyen végzett, ugyanúgy, mint a 18:21,5 percet teljesítő 4x1500 m-es váltó (Kőszegi Kornél, Takács András, Takács Benedek, Péter Benedek). A keszthelyiek távolugró­csapata (Kató Gergely, Csahóczi Csanád, Helter Dániel, Horváth Dávid, Dömötör Bálint) a 8. helyen végzett.

Az ezüstérmes péterfysek felkészítőjükkel, Sneff Ferenccel
Fotó: ZH

A III–IV. korcsoportosok küzdelmeiben szintén született zalai érem, a nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézménye révén. Egészen pontosan a Sneff Ferenc testnevelő által felkészített fiú-magasugró­csapat jóvoltából (Losonczi István, Tóth Kleon, Hegedüs Barnabás, Pirbus Domonkos, Pölcz Máté Ákos), amely 148,75 cm-es átlaggal ezüstérmet hozhatott haza. A leányok súlylökésében a zalaszentgróti Deák Ferenc-iskola csapata (Pál Kata Zsóka, Egyed Zsófia, Dóka Petram, Németh Dóra, Baráth Regina Edina; testnevelő: Császár Renáta) 7,98 m-es átlaggal a 7. helyen ­végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában