A Csata sem kegyelmezett

2020.10.14. 19:52

A ZTE NKK becsülettel küzdött, de ezzel ki is merült minden pozitívum

A női kosárlabda-élvonal 4. fordulójában a nyitómérkőzést zalai érdekeltséggel játszották tegnap: a ZTE NKK a Ludovika FCM Csata vendégeként szerepelt. Az esélyes fővárosiak végig vezetve, magabiztosan győzték le a gyenge napot kifogó zalaiakat.

Jóna István

A labdával Szabó Petra a BEAC elleni hazai meccsen

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A hazaiaknál az előző idényben még a ZTE NKK-val kupabronzérmet szerzett Keyona Hayes kisebb sérülés miatt csak a padon foglalt helyet, és nem is lépett pályára.

Ludovika FCSM Csata–ZTE NKK 99-47

(27-8, 22-19, 21-8, 29-12)

Budapest, Ludovika Aréna, 150 néző. Jv: Frányó, Csabai-Kaskötő, Horváth.

FCSM Csata: Lelik 16/6, Böröndy 14/3, Mányoky R. 11/3, Zempare 15, Hegedüs 9/3. Csere: Gyöngyösi 8, Farkas 6, Toman 5/3, Angyal 8, Horváth B. 7/3. Vezetőedző: Tursics Krisztián.

ZTE NKK: Dzombeta 15/6, Mányoky J. 6, Horváth Fru, Szabó P. 8, Tuchschrerer 6. Csere: Úr, Chroméj 1, Dömötör 2, Kulcsár 7/3, Horváth Fa. 2. Vezetőedző: Ambrus Péter.

A labdával Szabó Petra a BEAC elleni hazai meccsen
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

Böröndy és Tuchschrerer váltott kosarat az első percben, majd beragadtak a vendégek és egy 11-0-s futással ellépett a Csata (13-2). Zalai időkérés után sem változott a helyzet, sem közelről, sem távolról nem ment a dobás a zetés lányoknak. A fővárosiak jól használták ki a ZTE védekezésbeli hibáit, és közel húszpontos előnyre tettek szert (27-8). A második negyed elejét is a hazai csapat uralta, és a játékrész felénél már 26 ponttal vezetett (37-11). A félidő hajrájában pontosabbá vált az egerszegi játék, és szorosabbá tudták tenni a játékrészt (49-27).

A nagyszünet után sajnos ismét a rosszabbik énjét mutatta a ZTE NKK. A fővárosiak pontosabban játszottak, és hamar harminc pontig tornázták az előnyüket (60-30). Hosszú percekig nem tudtak kosarat szerezni a vendégek. A negyed végén Szabó és Dzombeta kozmetikázott egy-egy kosárral az álláson (70-35). A záró negyedet letámadással és 11-0-val kezdte a Csata. A zalaiaknak ekkor már tényleg semmi sem sikerült. A lányok becsülettel küzdöttek a nagy különbség ellenére, ez becsülendő, de ennél sokkal több kell a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában