A dobóforma mellé jó védekezés is kell

2020.10.06. 19:57

A ZTE NKK a BEAC ellen mutatkozik be idehaza

Hazai pályán is bemutatkozik a ZTE NKK NB I. A csoportos női kosárlabdacsapata, amely szerdán 19 órától a Zalakerámia Sportcsarnokban az ELTE BEAC-Újbuda csapatát látja vendégül.

Kerkai Attila

Ambrus Péter (a háttérben) is tudja, mit kell játszania csapatának ahhoz, hogy nyerjen. Ebben főszerep juthat a bosnyák irányító Miljana Dzombetának is

Fotó: Jóna István

Tavaly ez a párosítás „országos egyesnek” számított, amit idén egyáltalán nem lehet így kijelenteni. Mindenesetre az egerszegiek bíznak a sikerben, akik az első fordulóban ugyan 70 pontot dobtak Cegléden, de 102-t kaptak. A BEAC szintén kikapott, de intő jel lehet a zalaiak számára, hogy csak öt ponttal maradt alul a DVTK ellenében…

Ambrus Péter vezetőedzőt előbb még a ceglédi mérkőzésről kérdeztük, vajon tudnak-e belőle majd hasznosítani valamit a szerdai összecsapásra.

– Hosszú idő után játszott mindenki bajnoki találkozót, számomra pedig az élvonalbe­li bemutatkozás is izgalmak közepette telt, ahogy több játékosom is először mutatkozott be az élvonalban – mondta el a vezetőedző. – Két negyedet megnyertünk, dobtunk hetven pontot, ami nem kevés, csakhogy a hullámzó védekezés miatt kaptunk százkét pontot... Elsősorban a védekezésen kell javítanunk, de feszes a ritmus, hiszen itt van az újabb mérkőzés. A BEAC ellen nem lesz könnyű, s bár nem lehet egy mérkőzésből messzemenő következtetéseket levonni, de tény, hogy a DVTK csak öt ponttal tudta legyőzni a fővárosiakat. A BEAC-nak vannak jó játékosai, a tehetségeik egyre jobbak lesznek, de remélem, sikerül egy szoros meccset játszani, és akkor bármi lehet.

Ambrus Péter (a háttérben) is tudja, mit kell játszania csapatának ahhoz, hogy nyerjen. Ebben főszerep juthat a bosnyák irányító Miljana Dzombetának is
Fotó: Jóna István

– A szezon elején nyilatkozatában említette, hogy kevés meccs lesz, ahol csapata lesz az esélyes. Mi kell ahhoz, hogy megszülessen már most az első sikerük?

– Elsősorban az, hogy a Cegléden mutatott dobóformánk megmaradjon, de persze a védekezésünknek javulnia kell. Amennyiben védekezésben az edzésen mutatottakat a bajnoki találkozóra is át tudjuk menteni, akkor igen, megszülethet az első siker.

A szakvezető elmondta, a két légiós, a center Deanna Tuschlerer és az irányító Miljana Dzombeta már most nagyon jó teljesítményt nyújtott. Különösen a kanadai, és mindössze 19 esztendős Tuschlerer lepett meg mindenkit, hiszen még edzőmeccsen sem játszott együtt csapatával, a bajnoki volt az első ilyen alkalom, és húsz pontig jutott. Dzombeta kulcsszereplő lehet szerdán is, de a szakvezető szerint a többieknek őt segíteni kell, hiszen biztos, hogy szoros őrizetet kap. Ezenfelül pedig Ambrus Péter kevesellte az első találkozón a kispadról érkezett 8 pontot, mert szerinte akkor lesz esélyük majd nyerni később is, ha ez a szám legalább húsz körül mozog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában