Így látja a MKOSZ elnöke

2020.10.19. 19:53

A „buborékrendszer” is megoldás lehet

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) elnöke szerint a pandémia miatt az idei szezon a sportág életben tartásáról szól.

MTI

A női bajnokságban valamivel több mérkőzést tudtak megrendezni (képünkön fehérben a ZTE NKK, feketében a BEAC), de náluk is már sok a halasztás

Fotó: Pezzetta

Az MKOSZ vezetője hétfőn az M4 Sport Sporthíradóban azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a férfi és női bajnokságban több mérkőzést nem tudtak megrendezni.

Szalay Ferenc kiemelte: a bajnokság kezdete óta eltelt rövid időszak arról szólt, hogy a lehető legtöbb mérkőzést tudják megrendezni, mert csak úgy tudják életben tartani a sportágat, ha vannak meccsek. Elsősorban utóbbit várják el a sportág szponzorai és támogatói, nem feltétlen az eredményességet. Kiemelte: reméli, hogy a vírus hamarosan „átfut a csapatokon, illetve a játékosokon”, így egyre kevesebb lesz a halasztás és egyre több az olyan mérkőzés, amelyet az eredeti időpontban tudnak megrendezni.

A női bajnokságban valamivel több mérkőzést tudtak megrendezni (képünkön fehérben a ZTE NKK, feketében a BEAC), de náluk is már sok a halasztás
Fotó: Pezzetta

Hozzátette: néhány héten belül eldől, milyen irányt kell venniük, az elnökségnek szükséges-e változtatnia a bajnoki kiíráson, vagy a terveik szerint a válogatott szünetében pótolni tudják az elmaradt összecsapásokat.

Szalai Ferenc szerint vannak terveik azzal kapcsolatban, hogyan tudnak helytállni a jelenlegi körülmények között, valamint akkor, ha változás történik.

– Amennyiben túl nagy lesz a csapatok fertőzöttsége, megnézzük, hogyan lehet amerikai mintára folytatni a bajnokságot, hogy csak a játékosok és a stáb jöjjön a buborékrendszerbe – nyilatkozta. Hangsúlyozta: addig is a klub fiataljaival, az U23-as és az U20-as csapatok játékosaival lehet pótolni az első csapat keretéből kieső kosarasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában