a papírformának megfelelően zajlik

2020.09.02. 20:01

Zalakarosi Sakkfesztivál: két kör után négyen voltak még hibátlanok

Két forduló után négy versenyző állt a maximálisan megszerezhető két ponttal a fürdőváros általános iskolájában zajló 39. Zalakarosi Sakkfesztiválon.

Varga Andor

A verseny főszervezője, Horváth Tamás elmondta: eddig a papírformának megfelelően zajlik a viadal, nagyjából azok a versenyzők állnak elöl, akiktől ez várható volt.

– A nagykanizsai Aczél Gergely, a paksi Kaczur Flórián, a zalaegerszegi Horváth Ádám és a Vasasból Bohusz­lavszkij Jevgenyij hibátlan még – mondta el Horváth Tamás. – A következő egy-két fordulóban várható, hogy tisztázódnak az erőviszonyok, hiszen a koronavírus-járvány miatt a mezőny szűkebb, csak 44 versenyző vetélkedik, így a legjobbak hamarabb összekerülnek.

A hétfordulós svájci rendszerű viadalon mindennap egy kört játszanak. Ezek egyaránt 15 órakor kezdődnek, kivéve a vasárnapi zárást, amikor 10 órakor indulnak a sakkórák a Móra-iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában