birkózás

2020.09.15. 17:59

Korábbi érmeit aranyra váltotta

A hétvégén rendezték meg Orosházán mindhárom szakág junior korú birkózóinak magyar bajnokságát. A vírushelyzet miatt nagy valószínűséggel már csak a kadett, a junior és felnőtt birkózók tudják megmutatni tudásukat ebben az évben, a többi korosztály versenyeit felfüggesztették.

Kerkai Attila

Középen Nemes Benjamin és Magasházi Mercédesz, két oldalt pedig edzőik, Szatmári Zsolt és Szanati József Fotó: a szerző

A szabadfogású fiúk 125 kg-os kategóriájában a Kanizsai BSE versenyzője, Nemes Benjamin bravúros győzelmeket bemutatva a harmadik helyen végzett, így edzője, Szatmári Zsolt méltán lehet büszke rá.

A lányoknál ugyanakkor a Tófeji Kerámia SE versenyzője, a 76 kg-os Magasházi Mercédesz magyar bajnoki címet szerzett. Edzője, Szanati József nem is fukarkodott a dicsérő jelzőkkel tanítványa teljesítménye kapcsán:

Középen Nemes Benjamin és Magasházi Mercédesz, két oldalt pedig
edzőik, Szatmári Zsolt és Szanati József Fotó: a szerző

– Merci eredménye nagy szó, hiszen eddig, a fiatalabb korosztályokban rendre lemaradt a dobogó legfelső fokáról – értékelt a tréner. – Felkészülését sérülések és súlyproblémák nehezítették, táplálkozását például teljesen át kellett alakítani, mivel női birkózásban a 76 kilogramm a legfelsőbb súlycsoport, így reális volt a veszély, hogy nem mutathatja meg tudását ebben a sportágban. A súly és a motiváció megtartása amúgy sem egyszerű egy sportolónak ilyen bizonytalan időkben, amiket a koronavírus miatt átélünk. Kitartását jól jellemzi, hogy leküzdötte mindezeket a problémákat. Külön köszönet jár a Zalaegerszegi Birkózó SE-nek, ahol a felkészülés egy részét végzi Mercédesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában