Két siker és még hat dobogó

2020.09.17. 17:39

Jól teljesített a „gyors lefolyású” mountain bike Magyar Kupában a ZKSE

Törökbálinton ért véget a hegyikerékpárosok Magyar Kupa-sorozata. A Pilis Kupán a ZKSE két versenyzője is megnyerte kategóriáját, és ők a szezon összesítésében is az élen végeztek.

Varga Andor

Szücs Borbála az U13-as korosztályban ezúttal ezüstérmet szerzett Fotó: Bak Ferenc

A mountain bike olimpiai szak­ágában (XCO) a Pilis Kupa nagy hagyományú erőpróba, mely ezúttal „albérletbe” kényszerült, eredeti helyszínén ugyanis a járványügyi korlátozások miatt nem engedélyezte a szövetség a rendezést. Törökbálinton nem erdei, hanem kerítéssel körbevett terepkerékpáros pálya várta a mintegy 130 résztvevőt, akik így nagyobb biztonságban tekerhettek.

– Remek pálya ez, melyen az idén már versenyeztünk egyszer – mesélte a ZKSE elnöke, Horváth Szabolcs. – Fontos sajátossága ugya­nakkor, hogy szinte egy centi árnyék sincs rajta, és ennek a rekkenő hőségben nem kis jelentősége volt.

A ZKSE eredményei. U9, fiúk: 4. Horváth Ármin, 7. Szabó Barna. U11, fiúk: 7. Bruchner Máté. U13, lányok: 2. Szücs Júlia, 5. Kálmán Luca. Fiúk: 3. Martonics Armand, 10. Kultsár Lőrinc. U15, lányok: 1. Bruchner Regina, 2. Szücs Borbála, 4. Szabó Léna. Fiúk: Ádám Szabolcs. Elit, férfi: 4. Sylvester Balázs. Master1, férfi: 3. Czenki Tamás, 5. Gubancsik Péter. Master2, férfi: 1. Horváth Szabolcs, 2. Dervalics Gábor.

Szücs Borbála az U13-as korosztályban ezúttal ezüstérmet szerzett Fotó: Bak Ferenc

Ezek után négy futam eredményei alapján kialakult az MK összesítése, ahol két kategóriában (U15, illetve Master2) is ZKSE-siker született, Bruchner Regina, valamint Horváth Szabolcs révén. Rajtuk kívül további hat egerszegi versenyző lehet büszke dobogós eredményre.

Magyar Kupa-összesítés. U9, fiúk: 4. Horváth Ármin. U11, fiúk: 4. Bruchner Máté. U13, lányok: 2. Szücs Borbála, 3. Kálmán Luca. U15, lányok: 1. Bruchner Regina, 2. Szabó Léna, 3. Szücs Júlia. Elit, férfi: 4. Sylvester Balázs. Master1, férfi: 2. Gubancsik Péter, 4. Czenki Tamás. Master2, férfi: 1. Horváth Szabolcs, 2. Dervalics Gábor.

Horváth Szabolcs természetesen nagyon büszke saját sikerére, a ZKSE teljesítményéről pedig általában azt mondta: mindenben megfelelt a várakozásoknak.

– A koronavírus miatt nagyon rövid volt a szezon, hiszen csak júliusban indult, most pedig véget is ért – fogalmazott az elnök. – Ehhez át kellett alakítanunk a felkészülést, de sikerült alkalmazkodnunk. Októberben pihenőt kapnak a gyerekek, aztán kezdjük a felkészülést a téli, cyclocross szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában