Ralikrossz-ob: három futamból két győzelem

2020.08.31. 18:49

Répási Róbert az osztrák bajnokot „elengedte”, de a hazai összetettben biztosan áll az élen

A 2020-as ralikrossz országos bajnokság harmadik futamán második szezonbeli győzelmét aratta Répási Róbert, a megyeszékhelyi Zone RX csapat versenyzője.

Varga Andor

Répási Róbert (elöl középen), az autó és a csapat

Fotó: Zone RX

A viadalt Ausztriában, Grein­bachban rendezték meg, és az osztrák, valamint a magyar bajnokság mezőnyei együtt indultak rajta. Répási Róbert elmondása szerint ez azért is volt jó, mert a hazai Super Touring 1600 köbcentiméter alatti kategória az idén a koronavírus-járvány hatásai miatt nem kifejezetten népes.

Répási Róbert (elöl középen), az autó és a csapat
Fotó: Zone RX

– Most annyian voltunk, hogy a három selejtezőn túl elődöntőt is lehetett rendezni – mesélte az elsőkerék-meghajtású Skoda Fabiával versenyző egerszegi pilóta. – Ezeken végig a legjobb idővel rendelkeztem, a döntőben azonban a rajt után nehéz döntést kellett hoznom. Az osztrák bajnok a második helyről jobban indult nálam, az első kanyarban ő fordult elsőként, én pedig nem üldöztem igazán. Úgy gondoltam, nem kockáztatok, megelégszem a magyar bajnoki futam megnyerésével. Amivel egyébként növelni tudtam az előnyömet az összetettben.

A viadalon ott volt a Zalaegerszegi Autósport egyesület több versenyzője is. Kovács László (Honda) Répásival azonos kategóriában hetedik lett, avagy éppen lemaradt a döntőről. A magyar kupa sorozatban pedig ketten is szerepeltek: Siebel Balázs (Toyota Corolla) abszolút győzelmet aratott, míg Kenesei Gábor (Suzuki Swift) abszolútban negyedik lett, a kategóriáját viszont megnyerte.

A ralikrosszbajnokság – melyből két futam van még hátra – szeptember második vasárnapján, a Pest megyei Kakucsringen folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában