Jól sikerült főpróba az egerszegi ob előtt

2020.08.11. 20:00

Meglepetések a hegyikerékpáros Kanizsa-nagydíjon

A Csónakázó-tónál található pályán a legutóbbi hétvégén rendezték a hegyikerékpáros XCO sorozat Kanizsa-nagydíját, és a kupasorozat állomása a résztvevőknek jól szolgálta a zalaegerszegi ob-jukra a felkészülést.

Khüne László

Kanizsán nagy és nívós mezőny gyűlt össze, amely a hét végén Egerszegre érkezik Fotó: Bak Ferenc

A hegyikerékpáros-mezőny kupasorozatában már a harmadik alkalommal látogatott el az évek folyamán a dél-zalai pályára, amelyen egy kör 4,2 kilométer hosszú, és 170 méteres szintemelkedés van benne.

– Úgy érzem, minden tekintetben jó verseny jött össze, hiszen a hegyikerékpárosok színe-java a nagykanizsai helyszínre érkezhetett – mondta el a szervezők részéről Simonyi Csaba. – Aligha véletlen persze mindez, mivel az előttünk álló hétvégén következhet a hegyikerékpár sportágának országos bajnoksága Zalaegerszegen. A verseny már csak azért sem volt mindennapi, mivel az elit kategóriában Palumby Zsombor az SVS Pro Team színeiben megelőzte a legnagyobb esélyes Parti Andrást az UTE-ból.

Kanizsán nagy és nívós mezőny gyűlt össze, amely a hét végén Egerszegre érkezik Fotó: Bak Ferenc

Érdekesség, hogy a Simonyi által kiemelt férfielitben a ZKSE-ből Sylvester Balázs Tibor a hetedik lett, emellett a hölgyeknél Buzsáki Virág (SVS PT) végzett az élen. A különböző korcsoportokat tekintve az U19-es hölgyeknél a nagykanizsai Limitless Team-XCO soraiból Bokros Csenge Anna, a férfiaknál – a szintén kanizsai – Baranyi Dávid Áron zárt elsőként, Horváth Áron (Limitless) pedig egy harmadik helyet gyűjtött be. Férfi master 1.-ben Gubancsik Péter (ZKSE) szerzett egy második helyezést, master 2.-ben Dervalics Gábor (ZKSE) bronzérmet vihetett haza. Az U17-es utánpótlásban a nőknél Greman Szonja (Limitless), az U15-ben Szabó Léna (ZKSE) állhatott a dobogó legfelső fokára, utóbbit a második helyen Szűcs Júlia (ZKSE) követte. Az U15-ös fiúknál Gergely Koppány (Limitless) lett a legjobb. Szűcs Borbála (ZKSE) az U13-ban, míg Hegedűs Heléna (Limitless) U11-ben nem talált legyőzőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában