Focitábor

2020.08.21. 07:00

Ez az egy hét csakis a labdarúgásról szólt Lentiben

Az elmúlt héten zajlott le a Lenti TE utánpótláscsapatainak hagyományos focitábora. A programhoz csatlakoztak a Diósdi TC fiatal játékosai is.

Korosa Titanilla

A labdarúgó-edzőtábort közös mérkőzés és zenés búcsúest zárta Fotó: Korosa Titanilla

Szabó István, a lentiek edzője elmondta: idén nyáron ez már a második egyhetes focitábor volt. A 35-35 résztvevőnek napi három edzést vezényeltek, illetve játszottak edzőmeccset is. Emellett fürdőzés és más programok is várták a gyerekeket.

A diósdi edző, Kovács Gábor Lentiben kezdte futballpályafutását. A régi sportbaráti kapcsolatok révén szervezte szülővárosába idei táborukat.

A labdarúgó-edzőtábort közös mérkőzés és zenés búcsúest zárta Fotó: Korosa Titanilla

– Klubunkban mintegy 140 gyerekkel dolgozunk, Lentibe a 2008-as korosztállyal érkeztünk – mondta Kovács Gábor. – Szívesen jöttünk ide, nagyon jó a pálya az LTE sportcentrumában, minden lehetőség adott a tartalmas munkához. A fizikai felkészülés is hangsúlyt kapott: korán keltünk, a futóedzéseket a pályán kívüli zöld környezetben végeztük.

A diósdi focisták a ZTE utánpótláscsapataival is megmérkőztek, illetve zárásként a Király Akadémia fiatal játékosaival is összemérték tudásukat. A játék és a munka mellett ismert, korábbi válogatott, vagy az első osztályban játszott labdarúgókkal is találkoztak a gyerekek. Elhangzott: a Lentiben testnevelőként dolgozó Gaál Lászlóra, illetve Molnár Balázsra, a ZTE utánpótlás-vezetőjére példaképként tekinthetnek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában