Itt a szezon, ismét jeges a csarnok

2020.08.31. 19:20

Az Egerszegi Titánok minden korosztályban képviseltetik magukat csapattal

Több mint öt hónap után újra jégen gyakorolhatnak a megyeszékhelyi jégkorongozók.

Jóna István

Már nagyon várták a jeges edzéseket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A pandémia a jégsportokra is kedvezőtlenül hatott, hiszen például a Zalaegerszegi Jégcsarnokban is a szezon vége előtt kellett leengedni a jeget. Bauer Bori sportszervezőtől megtudtuk: a járványhelyzet nem okozott létszámcsökkenést, sőt, a fiatalok már nagyon ki voltak éhezve, hogy újra jégen edzhessenek.

– Március 15-tel zártuk be a jégcsarnokot és függesztettük fel a közönségkorcsolyázást, valamint az edzéseket – emlékeztetett Bauer Bori. – Ahogy a helyzet engedte, május végén szárazedzésekkel kezdtük újra a munkát. A hivatalos felkészülési időszak augusztus 1-én indult, és augusztus 26-tól már jégen is edzhetnek a gyerekek.

Már nagyon várták a jeges edzéseket
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A jégcsarnokban a nyár folyamán kisebb felújításokat végeztek, többek között megújult az épület világítása. Emellett teljes fertőtlenítést végeztek az intézményben, valamint kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. A sportfelszereléseket mindenki hazavitte, s maga gondoskodott a tisztításukról, míg a közönség által használt korcsolyákat, sisakokat folyamatosan tisztítják a csarnokban használat után.

Az Egerszegi Titánok az U8-tól az U18-ig minden korosztályban képviseltetik magukat csapattal. Annyi változás van, hogy a felnőttek egy osztállyal lejjebb az OB III.-ban szerepelnek majd.

Bauer Bori elmondta továbbá, hogy a sikeres ovikori programjukat az előző években megismert módon nem folytathatják, ugyanis a járványügyi előírások miatt az óvodásokat nem tudják elszállítani az intézményekből. Így a nevelési időn kívüli megoldást választva heti két alkalommal működtetik tovább a sikeres programot. Ehhez felhívásban kérték a szülők közreműködését, akik reményeik szerint hozzák és viszik majd a gyerekeket. A program egyébként már most, az iskolakezdéssel párhuzamosan elindul.

A nagyközönség számára – ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi – október első hétvégéjétől lesz elérhető a közönségkorcsolyázás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában