Dél-Zalai Aeroclub

2020.07.30. 20:47

Pénteken rajtol a vitorlázórepülők Rally Kupája

A kiskanizsai repülőtéren a helyi Dél-Zalai Aeroclub szervezésében vasárnapig harmadik alkalommal rendezik meg a vitorlázórepülők Rally Kupa-futamát.

Benedek Bálint

Egy felszállás a tavalyi viadalról Fotó: archív/Gergely Szilárd

A versenysorozat a nyár folyamán hét hétvégén, hét különböző helyszínen zajlik le, és Hajdúszoboszló, Budapest, Szekszárd, Békéscsaba, valamint Dunaújváros után most a kiskanizsai repülőtéren mérik össze távrepülőtudásukat a magyar vitorlázórepülők.

A pénteki nyitónapon érkezik a mezőny, majd a gépek összeszerelését és az eligazítást követően szombaton és vasárnap dél körül húzza őket a magasba egy motoros repülőgép. Aztán a pilóták a felfelé szálló meleg légáramlatok kihasználásával emelkednek tovább, akár 2000 méteres magasságba.

Egy felszállás a tavalyi viadalról Fotó: archív/Gergely Szilárd

A versenyzők a légtérben további emelő áramlatokat keresve 200-300 kilométert is megtesznek.

A versenybírák a sebesség, illetve a megtett táv arányában pontozzák majd a résztvevőket, vasárnap este pedig futamgyőztest és helyezetteket hirdetnek. A Rally Kupa versenysorozat zárása után az összesített eredmény alapján az abszolút győztes címet a legtöbb pontot szerző versenyző érdemeli ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában