Egy év várakozás

2020.07.24. 20:00

Pénteken kezdődött volna az olimpia – Major Veronika is Tokióra gondolt

Ha a koronavírus-járvány nem szólt volna közbe, akkor pénteken kezdődött volna Tokióban a XXXII. Nyári Olimpiai Játékok. A játékokat elhalasztották, egy év múlva, 2021. július 23-án lobban fel az olimpia lángja.

Kerkai Attila

Major Veronika úgy véli, ő most is ugyanolyan felkészült, mintha most rendeznék tokiói olimpiát

Fotó: Szekeres Péter

A sportvilág már belenyugodott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság március 24-én hozott döntésébe, hogy az idén nem rendezik meg a nyári játékokat. Mostanáig megyénkből egyedül Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK sportlövője kvalifikálta magát Tokióba.

Major Veronika úgy véli, ő most is ugyanolyan felkészült, mintha most rendeznék tokiói olimpiát
Fotó: Szekeres Péter

–Mondhatni, hogy minden órában eszembe jut, hogy most lenne a megnyitó, és most ott lennék Tokióban. Sajnálom, hogy így alakult, viszont úgy érzem, hogy testben és lékben is ugyanolyan felkészült vagyok, és megállnám a helyemet, ha most rendeznék a játékokat – nyilatkozta Major Veronika az NSO Tv-nek.

A tokiói olimpiai stadionban ünnepséget rendeztek annak apropóján, hogy egy év múlva kezdődnek meg a nyári játékok küzdelmei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában