Özönvíz a strandon is

2020.07.28. 20:00

Esőnapon rendezték meg a strandröplabda-bajnokság második fordulóját az Aqua Cityben

Az évek során nem fordult elő sokszor, hogy az esőnap „kártyát” kelljen előhúzniuk az Aquacityben zajló strandröplabda-bajnokság szervezőinek. Az elmúlt hétvégi küzdelmek menetrendjét azonban átírta az időjárás.

Jóna István

A női párosok versenyét a Koronczai Lilla, Horváth Mónika szombathelyi duó nyerte meg Fotó: Jóna István

A szombati, özönvízszerű eső sártengerré változtatta a homokos pályákat a megyeszékhelyi szabadtéri fürdőben. Aztán vasárnapra már sikerült javítani a helyzeten, játékra ismét alkalmassá vált a helyszín, ahol a mezőny és a közönség is kisebb volt az előzetesen reméltnél. Ezen persze nem lehet csodálkozni, hiszen sok induló­nak a megváltozott időpont már nem felelt meg a játékra.

Így az idei strandröplabda-­sorozat második fordulójában végül 5 női, 7 férfi és 6 vegyes duó vetélkedett. Két kategóriában vasi siker született, a férfiaknál viszont zalaegerszegi röplabdások szerezték meg az első helyet.

A női párosok versenyét a Koronczai Lilla, Horváth Mónika szombathelyi
duó nyerte meg Fotó: Jóna István

A forduló legjobbjai. Női párosok: 1. LiMo (Horváth Mónika, Koronczai Lilla) – Szombathely, 2. Instant (Schrauff Júlia, Szalai Vivien) – Zalaegerszeg, 3. PaDo (Dóka Gréta, Zoltán Anna) – Szombathely. Férfiak: 1. ATE (Tompa Dávid, Domokos Ádám), 2. Katarzis (Koós Krisztián, Horváth Richárd), 3. KissGyenes (Kiss Gergely, Gyenes Zoltán) – mindhárom Zalaegerszeg. Vegyes párosok: 1. KáBé (Koronczai Lilla, Bodovics Árpád) – Szombathely, 2. Destiny (Szalai Vivien, Koós Krisztián), 3. ATE (Domokos Fanni, Domokos Ádám) – mind Zalaegerszeg.

A 2020-as Aquacity Strandröplabda Bajnokság záró fordulóját augusztus 29-én rendezik majd meg a tervek szerint – az időjárás akkor remélhetőleg kegyes lesz a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz is. Utóbbiak akkor már nem csak a forduló megnyeréséért harcolnak, hiszen a nyár összesített eredményei alapján végső győzteseket is hirdetek minden kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában