Foci

2020.06.02. 20:00

Jegyek elővételben – Vasárnap legfeljebb 2300-an lehetnek ZTE Arénában

A ZTE FC labdarúgó már az újabb fordulóra készülnek, ahogy a klub is, hiszen a vasárnapi, Puskás Akadémia FC elleni találkozón szeretnék, ha nagyon sok néző is helyet foglalhatna a lelátókon. A labdarúgó NB I.-ben legutóbbi sikerükkel a kieső helyről elmozdult egerszegieknél mától megkezdik a belépők árusítását.

Kerkai Attila

A ZTE FC játékosai hálásak voltak az őket elkísérő szurkolóknak Kaposváron a biztatásért. Itthon még jobb hangulat lehet Fotó: SZP

A koronavírus-járvány miatti halasztás, majd újrakezdés természetesen átír minden korábbi forgatókönyvet, így a meccsrendezés sem a megszokott mederben zajlik. Mindezt mi is tapasztaltuk pénteken, Kaposváron, ahol a 26. fordulóban a ZTE FC 6-0-ra nyert, és ahol a biztonsági előírások betartására nagy hangsúlyt fektettek.

Nos, a ZTE FC is szeretné, ha vasárnap a lehetőségek szerint sokan lennének az újabb találkozón. Ami napjainkban úgy nézhet csak ki, hogy a ZTE Aréna befogadóképességének töredéke lesz kihasználható, a klubtól kapott információ szerint legfeljebb 2300 néző juthat be az egerszegi stadionba. Ami igaz lesz az elkövetkezőkben is, hiszen a járvány miatti korlátozások következtében csak minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a stadionokban, hogy az egymás közötti távolság tartható legyen.

A ZTE FC játékosai hálásak voltak az őket elkísérő szurkolóknak Kaposváron a biztatásért. Itthon még jobb hangulat lehet Fotó: SZP

Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a vasárnapi (19.00), Puskás Akadémia FC elleni találkozóra például csak online lehet jegyet vásárolni, a jegyek értékesítését pedig a klubtól kapott tájékoztatás szerint szerdán kezdik meg. Fontos részlet, hogy a bérletek továbbra is érvényesek, továbbá a 14 év alattiak és a 70 éven felettiek regisztrációs bérletei is. Ezek az éves belépők azokba a szektorokba lesznek érvényesek, ahová a bérletük szól, hiszen a bevezetett intézkedések – az egymás közötti távolságtartás – miatt a konkrét bérletes hely a mostani helyzetben nem garantálható. Óházy Bálint kommunikációs vezető elmondta, hogy ezúttal nem lesz ingyenes a 14 év alatti és a 70 év feletti szurkolók számára a belépés, akik nem rendelkeznek regisztrációs bérlettel, ők kedvezményes belépőt tudnak majd vásárolni.

Egy biztos, hogy a klub is szeretné, ha a lehető legtöbben buzdítanák a helyszínen Márton Gábor vezetőedző tanítványait, akik – köszönhetően a pénteki kiütéses győzelmüknek – elkerültek a kieső helyről. A ZTE FC harca azonban ezzel a szép sikerrel sem ért még véget, hiszen a bennmaradás kiharcolásáért még kőkeményen meg kell küzdenie. Az biztos, hogy a ZTE FC játékosai elszántak, és ezt kétséget kizáróan bizonyították pénteken is.

A keretben azonban vannak sérültek, keddi információk szerint Bedi Bence a vasárnapi meccsen már hadra fogható lesz. A pénteken gólt szerző és jól játszó Barczi Dávid combfeszítőizom-sérülést szenvedett, emiatt kellett őt már az első félidő végén lecserélni. A vizsgálat megállapította, hogy izomhúzódást szenvedett, az ő játéka egyelőre még bizonytalan, hiszen a mérkőzésig még eltelik pár nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában