Hatalmas küzdelem, de megint nem jött össze

2020.06.27. 20:58

Egy gólra volt a Kanizsa az élvonaltól, a KSI örülhetett

A Hajósuszodában rendezték a férfivízilabda OB I-es osztályozó másik mérkőzését is, és óriási izgalmak között dőlt el, hogy a Kanizsa Vízilabda egymás után harmadik alkalommal is lemaradt az első osztályról. Az élvonalba a KSI együttese jutott fel.

Kühne László

Ludányi Kadosa (középen) együttese nagyon küzdött, de egy gól hiányzott még…

Forrás: NS

Fotó: Madár Dávid

KSI SE-Kanizsa Vízilabda 9-10 (4-1, 2-2, 1-5, 2-2)

Budapest, 1200 néző.

Jv.: Rubos, Csanádi.

Kanizsa: Leposa – Salamon A. 1, Dobay G. 3, Balli, Simon A. 1, Hőna 1, Major. Csere: Bendes (kapus), Rábavölgyi 2, Vadovics 1, Szilvasán P. 1, Mocsári, Dobay P.

Edző: Ludányi Kadosa.

Ludányi Kadosa (középen) együttese nagyon küzdött, de egy gól hiányzott még…
Fotó: Madár Dávid / NS

A margitszigeti ötvenes nyitott medencében a vízilabda- osztályozó második találkozóján is nagyszerű hangulatban játszottak a csapatok. Először úgy tűnt, a Kanizsa ott folytatja, ahol az első, 11- 9-re elveszített meccset abbahagyta: a KSI már 4-1-re is elhúzott úgy, hogy 3-0-s vezetésük után szépített Dobay Gergely. A hátrány csökkentése szempontjából a második negyed sem sikerült jobban a kanizsaiaknak, nagyszünet után viszont nagyot fordult a találkozó menete. Ahogy a szakportálok is fogalmaztak: a Kanizsa akkor bizonyította, hogy megérett az OB I-es tagságra, Ludányi Kadosa legénysége nem csupán hátul szedte össze magát, hanem támadásban is megállíthatatlan volt. Hőna Dávid centergólját Simon Adrián fórgólja és Vadovics Ákos akcióból született találata követte, a 21. percben pedig 6-6-ra álltak a felek, mi több Dobay újra gólt jegyzett. Azzal már vezetett a Kanizsa, és már csak egy gólra állt az összesítésbeli egyenlítéstől. Ugyan volt ezt követően még egy gólváltás, de az óriási izgalmak a negyedik negyedre maradtak. Abban a nagyot küzdő Kanizsa Rábavölgyi Zsombor vezérletével már 10-7-re is vezetett, tehát jobban állt öszszesítésben, mint a KSI. A sportiskolás klub ezt követően tudott zárkózni, és mivel őrült izgalmak közepette az eredmény már nem változott, a 10-9-es Kanizsa-siker a fővárosiak OB I-es tagságát jelentette. A csapatoknak Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adott át érmeket.

Ludányi Kadosa: „Kicsit belealudtunk az elején a mérkőzésbe. Az első két negyedben teljesen az ellenkezőjét csinálták a fiúk, mint amit megbeszéltünk. Ilyen hátrányból felállni a KSI ellen nagyon nehéz. Nekünk ez sikerült. Talán egy pár percig meg is volt a meccs, vezettünk 3 góllal, de több kulcsjátékosunk elhagyta a medenceteret ilyen-olyan oknál fogva. Nagyon nehéz volt a végét tartani, és nem is sikerült sajnos.”

Jók: Bendes, Dobay G., Rábavölgyi. Az OB I-be jutott: KSI, 20-19-es összesítéssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában