A hét végén indul

2020.05.06. 18:46

Zalalövőn is lőnek majd a dunántúli koronglövő bajnokság keretében

Több mint egy hónapos csúszással ugyan, de a hét végén megkezdődik az V. Pannonia Superior koronglövő versenysorozat. Első alkalommal a noszlopi lőtéren bizonyíthatnak a sportág kedvelői.

Gyuricza Ferenc

Németh László, a zalalövői Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület versenyzője is készülhet

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Pannonia Superior koronglövő versenysorozatot első alkalommal 2016-ban rendezték meg, éppen a Noszlopi Lövész Egyesület kezdeményezésére. A dunántúli koronglövő egyesületek összefogásával létrejött sorozat célja olyan több helyszínen megrendezésre kerülő regionális bajnokság létrehozása volt, amely reális képet mutat a sportág helyzetéről, illetve lehetőséget biztosít a sportlövők számára a folyamatos versenyzésre. A 2020-as program szerint hat fordulóból állt volna a bajnokság, s március 28-án, Gyenesdiáson rendezték volna az első fordulót, ám azt, valamint az április 18-i második, a Vas megyei Kemenesmagasiba tervezett versenyt a koronavírus-járvány és az amiatt bevezetett kijárási korlátozások miatt el kellett halasztani.

Németh László, a zalalövői Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület versenyzője is készülhet
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az április végén bejelentett enyhítő rendelkezések a további fordulók megrendezése előtt már utat nyitottak. Ennek megfelelően a hét végén megkezdődhet az V. Pannonia Superior bajnokság, méghozzá az eredetileg is május 9-re tervezett noszlopi versennyel. A további fordulókat szintén az elfogadott ütemterv szerint rendezik meg, azaz Balatonfűzfőn július 4-én, Zalalövőn augusztus 30-án, Uzsán pedig október 17-én lesz verseny. Az elmaradt két forduló pótlására a későbbiekben jelölnek ki új időpontokat.

A Pannonia Superior versenysorozat szabályzata értelmében a bajnokság egyes fordulóin a rendező egyesületek tagjai mellett további koronglövők is részt vehetnek, a végső díjazásban azonban csak azok a sportolók részesülhetnek, akik minimum öt fordulót teljesítettek. Az idei évben nyílt, veterán és női kategóriában hirdették meg a bajnokságot, valamint külön értékelik a csapatok teljesítményét is. A korábbi években már elfogadott és bevált gyakorlatnak megfelelően a nyílt kategóriát az elért eredmények alapján tovább bontják sport, haladó és vadász alkategóriákra, amelyekben ugyancsak díjazzák a legjobb teljesítményt nyújtó versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában