sporthiány

2020.05.14. 18:55

Otthon ülnek, játékra éhesen a zalai asztaliteniszezők

Úgy tűnik, a járványügyi korlátozások lazításával lassan véget ér a „sportelvonás”, lehet ismét mozogni. Hogyan viselték az eltelt időszakot megyénk asztaliteniszezői? Két szakosztályt kerestünk meg a kérdéssel.

Góth Imre

Bálint Csiza

– Jelenleg nem tartunk edzéseket, csak az egyik kedves ismerősöm végez online oktatást, amit továbbküldök az otthon készülő gyerekeknek – kezdte Csiza Bálint, a Hévíz SK edzője, míg terveikről a következőket mondta: – Most nagy a bizonytalanság, nem tudjuk, mikor lesznek újra versenyek, és a bajnokságot is felfüggesztették. Úgy gondolom, a nyári szünet előtt már nem is lesz folytatás. Ha a bajnokságot törlik (nem lesz feljutó és senki sem fog kiesni), akkor jó eséllyel bajnoki címet vesznek el az első helyen álló NB III-as csapatunktól, amit sajnálnék. Az NB I-ben jól teljesítettünk, bennmaradó helyen állunk, amivel elérnénk a kitűzött célunkat. A szezon során sikerült sok gyermekkel megszerettetni az asztaliteniszt, ezek a fiatalok most mutatkoztak volna be a versenyeken. Nem kizárt, hogy a hosszú kényszerszünet miatt néhányan közülük abba is fogják hagyni a játékot. De bárhogy is alakul, a nyáron megkezdjük az intenzív felkészülést a következő bajnokságra. Ha a költségvetés is engedi, szeptemberben is szeretnénk NB I-es és NB III-as csapatot indítani.

Bálint Csiza

– Fájdalmas mozgás nélkül itthon ülni – panaszolta Fazekas Nándor, a megyeszékhelyi EVO Asztalitenisz Klub szenior játékosa. – Az elmúlt hónapokban sorra mondták le a versenyeinket, elmaradt egy világbajnokság, a kontinensviadalt jövő áprilisra halasztották. Nagy élmény indulni egy ilyen rendezvényen, tavaly ötezren neveztünk a budapesti Eb-re, és én párosban a 32-be, egyénileg a 64 közé jutottam. Kívánom, hogy barátaim, Tőkés Levente, Nyírő József, Beck Szilvia jövőre átélhessék ezt az élményt. Jelenleg nincsenek edzések nálunk, ketten ütögethetünk a teremben, de már nagyon várjuk a találkozást. Szépen felújított klubházunkban öröm volt lenni, amikor az 50-60 fős tagság megjelent, és remek hangulatot teremtett a pattogó labda. NB III-as csapataink a 3., illetve a 4. helyen állnak jelenleg. Szó szerint ki vagyunk éhezve a játékra. A régi fotók cseréje és a történetek felidézése helyett játszani szeretnénk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában