Pénteken újra élesben

2020.05.27. 19:48

Barczi Dávid is hisz a ZTE FC bennmaradásában

Pénteken 20 órától a ZTE FC NB I-es labdarúgó­csapata megkezdi a bajnokság záró szakaszát. A középpályás Barczi Dávid Kaposváron győzelmet remél, és úgy véli, a hátralévő 8 fordulóban a gárda kivívja a bennmaradást.

Kerkai Attila

Barczi Dávid (világos mezben) a ZTE szezonbeli első kaposvári bajnokiján

Fotó: Archív/Szekeres

A tétmérkőzésen két és fél hónap után pályára lépő ZTE FC „sokismeretlenes” mérkőzés előtt áll, de evvel így van a mezőny többi tagja is. A koronavírus által kiváltotthoz hasonló helyzet még nem volt a világ labdarúgásában, de talán a világon sem, hiszen a járvány gyakorlatilag blokkolta a (sport)életet. Barczi Dávidot, a ZTE FC játékosát a folytatás előtt elsőként arról kérdeztük, hogy szerinte milyen állapotban van a csapat.

Barczi Dávid (világos mezben) a ZTE szezonbeli első kaposvári bajnokiján
Fotó: Archív/Szekeres

– Az edzőmérkőzésekből nem lehet sok mindent leszűrni, hiszen tétmeccsen minden más lesz – válaszolta Barczi Dávid, aki a legutóbbi kaposvári találkozón gólt is lőtt. – Tudom, hogy hosszú volt a szünet, de bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol Debrecenben abbahagytuk. Bele kell rázódni, de nem hinném, hogy sokkal rosszabb formában lennénk. Lehet, hogy túl optimistán hangzik ez, de a nemrég lejátszott két edzőmeccsünk játékban nem nézett ki rosszul.

– Csakhogy nem volt gól, pedig az kell a győzelemhez…

– Ezért is mondom, hogy bele kell rázódni. Pontosítani kell a dolgokat, hiszen helyzetek voltak, de még becsúsztak a végén hibák.

– Hogyan tudtak hangolódni a folytatásra?

– Ez mindenkinek nehéz feladat, a szakmai stábnak is. Folydogált az élet itt is, de az éles helyzetek hiányoztak. Lehet, hogy kell egy kis idő, míg újra elkapjuk a ritmust, de mi éppen ezt akarjuk elkerülni. Szeretnénk egyből, már pénteken élesek lenni.

– Az ősszel sokat volt sérült, aztán visszatért, de jött a leállás. Mire számít, Kaposváron ott lesz a pályán?

– Valóban, nem hiányoztak a sérülések, hiszen alig hogy a combom meggyógyult, egyből a bokám fordult ki. Megszenvedtem azt az időszakot de az edzőmeccseken most már helyet kaptam a csapatban. Természetesen bízom benne, hogy Kaposváron is kapok esélyt, én így készülök.

– Kieső helyről várják a folytatást, de egy győzelemmel a vonal fölé kerülhetnének…

– Matekol mindenki, de inkább hiszünk benne, hogy jól kezdjük az előttünk álló sorozatot. Az első kaposvári meccsen négy-nullra nyertünk, de volt egy kiállítás a hazaiaknál, aztán tizenegyes is. Sokat tettünk a meccsbe, de a somogyiak részéről talán több volt abban a találkozóban. A második összecsapásunkon viszont uraltuk a játékot, úgy nyertünk. Most jön a harmadik találkozónk, nehéz előre megjósolni, hogy ez milyen lesz, mi felkészülünk mindenre.

– Hisz a bennmaradásban?

– Igen. Senki nem állhat hozzá úgy, hogy ki fogunk esni. Jó játékot nyújtottunk a kényszerszünet előtti meccseken, maximálisan hiszek benne, hogy a ZTE FC-nek az NB I-ben kell maradnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában