Másként látják a végét

2020.04.29. 19:34

Zalai vélemények a tekés szezon zárásának lehetőségeiről

A tekézők országos szövetsége két lehetőséget vázolt fel az érintetteknek arra nézve, miként folytatódhatna az élet a sportágban a koronavírus-járvány után. A zalai megyeszékhely két szuperligás csapatának edzői másként látják a lehetőségeket.

Bedő István

Farkas Sándor (ZTK) és Hegedűs Anita (ZTE) sem tudja még, mit hoz a szezonzárás

Fotó: PU

A sportági szövetség egyik forgatókönyve szerint ha a közeljövőben lazítanák a kijárási korlátozás előírásait, akkor a csapatok május 15-től újra edzésbe állhatnának, május 31-től pedig folytatódhatna a bajnokság. A másik variáció pedig arról szól, hogy a szezont a március 7-i állapot szerint lezárnák, a kiesés és a feljutás kérdésében pedig kikérnék a csapatok véleményét.

– Számomra a második verzió az elfogadhatóbb – jelentette ki Baján János, a ZTE-ZÁÉV TK női együttesének trénere. – Hogy miért? Mert jóval kisebb az egészségügyi kockázata. A tekepályák megnyitásával nyilván több lenne a személyes kontakt, miközben a járvány még nem tűnik el teljesen. Ki vállalja az egészségügyi kockázatát annak, ha egy játékos megfertőződik? A tekecsarnokok kis légterűek. Amatőr játékosokról lévén szó a szezon belelóg a nyárba, éppen befejeznénk a bajnokságot, és nagyon kis szünet után kezdhetnénk a felkészülést a következő idényre. Nem azért teszem le a voksot a szezon lezárása mellett, mert az első helyen állunk a tabellán, számomra a játékosok egészsége az első.

Farkas Sándor (ZTK) és Hegedűs Anita (ZTE) sem tudja még, mit hoz a szezonzárás
Fotó: PU
Fotó: KT

A férfibajnokságból a nőkénél is több forduló van hátra, és nagyon szoros a mezőny.

– Azt szeretném, ha a pályán dőlne el a bajnoki cím és a kiesés, természetesen az egészségügyi szabályok betartása mellett – fogalmazott Fehér László, a ZTK-FMVas férfigárdájának mestere. – A folytatást zárt kapus rendszerben képzelném. A másik megoldás szerintem mindenképp sántít. Március 7-én mi vezettük a tabellát, de a nagy rivális Szegeddel szemben az egymás elleni eredményben rosszabbul álltunk, többek közt mert tavasszal még nem találkoztunk. Az ilyen lezárásnál az is jobb lenne, ha „elfelejtenénk” a teljes szezont.

A csapatok egyelőre várnak, de a szövetség döntését, bármi lesz is az, el kell majd fogadniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában