ugyanazokat a feladatokat végzi, mint csapattársai

2020.04.12. 16:55

Szépe János egészséges, de Szlovákiában van karanténban

A ZTE FC hátvédje már felépült sérüléséből.

ZTEFC.HU

Bedi Bence (balra) és Szépe János végez páros gyakorlatot a pénteki edzésen, mögöttük Stieber Zoltán látszik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ha nem jött volna a járvány, a zalaegerszegi focicsapat Diósgyőrben mérkőzött volna meg szombaton. Szépe János, hátvéd szlovákiai magyar, aki csapattársaihoz hasonlóan otthonában edz, annyi különbséggel, hogy nem Magyarországon. A ZTE FC honlapja készített vele interjút.

- Jelenleg Szlovákiában, Nádszegen vagyok 14 napos hatósági karanténban – mondta, amikor megkerestük. – A törvény szerint miután belépek az ország területére, két hétig nem hagyhatom el a házat, de szerencsére teljesen egészséges vagyok. Így elég egyhangúak a napjaim, természetesen az erőnléti edzőtől kapott feladatokat napról napra elvégzem. Családi házunk van nagy kerttel, az udvarra kimehetek, ahol a kutyámmal játszok nagyokat – nyilatkozta a sportoló.

Nádszegen ugyan sok az erdő és a füves terület, a karantén miatt nem edzhet a szabadban. Szépe szerint egyébként a környezetében élők betartják a szabályokat.

Bedi Benceés Szépe János (jobbra) végez páros gyakorlatot az egyik edzésen Fotó: Pezzetta Umberto / Archív

- Követem a magyar és a szlovák híreket egyaránt. A szlovák intézkedések szigorúbbak, úgy látom, itt jobban megállt az élet, mint Magyarországon. Kijárási korlátozás van érvényben Szlovákiában is, és bár kevesebb a regisztrált fertőzött, kötelező a maszk viselése. A labdarúgással kapcsolatban a bizonytalanság viszont itt is ugyanolyan nagy, mint Magyarországon.

A jelenlegi korlátozások szerint személyforgalomban nem magyar állampolgárok (Szépe szlovák állampolgár) nem léphetnek be az ország területére. Hogyan tudna visszatérni Zalaegerszegre?

- Bár magyar állampolgárságom nincs, magyarországi lakcímem van, és azzal visszaengednek. A karantén 14 napja hétfő éjfélkor jár le, úgyhogy ha szükség lenne rá, kedden már vissza is tudnék utazni Zalaegerszegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában